BAŞKAN SAVAŞ’A SATRANÇ TAKIMI HEDİYE ETTİLER

satranc
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret ederek, satranç takımı hediye etti.
Ziyarette Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Emrullah Taşkın, Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban’da hazır bulundu.
TSF Başkanı Gülkız Tülay, Şehrimizde yapılması planlanan ancak bazı gelişmelerden dolayı son anda Hatay yerine Kocaeli iline verilen Dünya Gençler Şampiyonası ile ilgili olarak verdiği destek ve gösterdiği çabalardan dolayı Başkan Savaş’a teşekkür etti.
TSF Başkanı Tülay, Dünya Satranç Federasyonu (FİDE) tarafından, Dünya Gençler Şampiyonası ile ilgili olarak alınan kararla Başkan Savaş’a bilgi verdi.
Dünya Gençler Şampiyonası’nın Hatay’da yapılma kararı alındıktan sonra uzun soluklu bir çalışma yapıldığına dikkat çeken TSF Başkanı Tülay, “Her türlü çalışmayı yaparak Hatay’ı en iyi şekilde tanıttık. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ancak son anda FİDE tarafından alınan bir karar ile şampiyona Kocaeli iline verildi. Bu kararın verilmesinde Suriye olayları ve Suriye’ye müdahale konusunun gündeme gelmesi etkili oldu” dedi.
TSF Başkanı Tülay, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a Dünya Gençler Şampiyonası’nın Hatay’da yapılması kararlaştırıldıktan sonra verdiği destek ve gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Bu arada, Başkan Savaş’a bir satranç takımı hediye eden TSF Başkanı Tülay, birlikte hamle yaparak, “Sizi 13 – 27 Eylül 2013 tarihleri arasında Kocaeli ilinde yapılacak olan Dünya Gençler Şampiyonası’na davet ediyoruz. Katılımınız bize onur ve gurur verir” dedi.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür Dünya şampiyonası organizasyonlarının Dünya Barışını sağlamaya önemli katkıları olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz yıllarda bizim ev sahipliğimizde Dünya kadınlar satranç şampiyonasını başarıyla gerçekleştirdik. Aba Güreşi Dünya şampiyonasını yine büyük bir başarı ile gerçekleştirerek, Hatay ve Türk Güreşini Dünya’ya tanıttık. Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz spor kulübümüz ile 17 branşta aktif olarak çalışıyoruz. Takımlarımız ve sporcularımız, basketbol, yüzme, okçuluk, atletizm gibi branşlarda önemli derece ve başarılar elde ediyorlar. Spora ve sporcuya destek olmanı manevi mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Başkan Savaş, Dünya Gençler Şampiyonası’nın Hatay’da yapılması için üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ve tüm hazırlıkları en iyi şekilde tamamladıklarını hatırlatarak, “Suriye kaynaklı olaylar dışarıda çok abartılıyor. Bizim burada halen birlik ve beraberlik, hoşgörü ortamı hâkimdir ve bu güzelliği bozmaya kimsenin gücü yetmez. Burada öyle korkulacak bir tedirginlik yok. Dünya Gençler Şampiyonası için hazırdık ve gerçekleşmesi için büyük emek verdik ama olmadı. Sağlık olsun” dedi.
Başkan Savaş daha sonra konuk heyetle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.