“Gaz kapsülü de diyemeyiz. Taş da diyemeyiz”

armutlu52
Hatay’daki gösteriler sırasında 22 yaşındaki Ahmet Atakan yaşamını yitirdi.
Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Twitter’dan otopsi raporuna göre Ahmet’in ölüm nedeninin yüksekten düşme olduğunu belirtti. Ancak Atakan’ın otopsisine giren Dr. Selim Matkap, yüksekten düşme bulgusuna rastlamadıklarını söyledi.
Dr. Matkap, “Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması” dedi.
Dr. Matkap konuyla ilgili şunları söyledi: ”Bizim yaptığımız otopside yüksekten düşme belirtisi yok. Başında kırık var. Ama kırığa neyin neden olduğunu söylemek mümkün değil. Akciğerlerinde kanama var. Bu kanamaya da neyin neden olduğunu bilemiyoruz. Adana’ya göndermeye karar verdi Başsavcılık. Yüksekten düşmeye dair bir bulgu yok. Başına taş gelmiş olabilir, başına bir şey gelmiş olabilir. Gaz kapsülü de diyemeyiz. Taş da diyemeyiz.”
Ahmet Atakan’ın kafasında bir kırık olduğunu belirten ve yüksekten düşme bulgusuna rastlamadıklarını ifade eden Matkap, Adalet Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Boynukara’nın ”Ahmet Atakan’ın ölüm nedeni yüksekten düşme” açıklaması için de ”Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı rapor Adli Tıp uzmanlığından ise bir şey diyemem. Bizim yaptığımız muayene üzerinden bir açıklama yapıyorsa Bakanlık, yüksekten düşme belirtisi yok” değerlendirmesinde bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.