Tufan; “Hatay’ı Büyükşehir’i birlik ve beraberlik içerisinde kazanacağız”

osman tufann
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan, bölge basınıyla bir araya geldi.
CHP’nin kuruluşunun 90’ncı yıldönümüne denk getirilen basın toplantısından çok önemli mesajlar veren Osman Tufan, sürekli olarak CHP’de birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
CHP’nin tüm örgütleriyle bir bütün olduğu vurgusunu bir kez daha yineleyen Tufan, gazetecilerin sorduğu tüm sorulara da açık yüreklilikle yanıt verdi.
Ortağının iflas etmesi üzerine siyasette nasıl bir yol çizeceği konusunda soruya yanıt veren Tufan, “Ortağım iflas edince siyasete ara verdim. Çalışanlarıma karşı sorumluluklarımı yerine getirdim ve ardından partime karşı sorumluluğumu yerine getirmek için yola çıktım. Mehmet Dönen, geçmişte partinin temelinde çalışmış bir değerdir. Kendisine saygı duyuyorum. Partiye çalışmak için geldiyse başımızın tacıdır. CHP’nin tüm değerleri bizim için önemlidir. Geçmişte partinin temeline dinamit koyanlar, bugünlerde oy alamadığımız yerlerde, “Bunlar solcu komünisttir, namaz abdest bilmezler” diyerek halkı CHP’ye karşı örgütlediler. Partinin temeline dinamit koyanlara sorun. Takvim gazetesi, kesinleştiği iddia edilen büyükşehir belediye başkan adayları arasında Hatay-Osman Tufan demiş. Kesinlikle böyle bir bilgi yok. Aday benim demek ahlaksızlık olur. Hiç kimse tek başına bir şey değildir. Örgütlü bir şekilde, topyekün hareket ederek başarı elde edilir. Paraşütle aday CHP’ye zarar verir” diye konuştu. Beş ay önce iflas eden ortağından tutun da, aday adayı olmayacağı yönünde yaptığı açıklamasına rağmen adaylığını ilan etmesine, CHP’ye yeniden dönen Mehmet Dönen konusundan CHP Hatay milletvekileri arasında yaşandığı iddia edilen tatsızlıklara kadar bir çok soruyu yanıtlayan Osman Tufan, “Adaylık yarışına girmek istememenin temel nedeni ortağımın işdünyası tabiriyle iflası konusuydu. Önce şirketlerimi toparlamam ve ortağımın hisselerini almam gerekiyordu. O dönem siyasete ara vermem gereken bir dönemdi. Şirketlerim bünyesinde çalışan yüzlerce insana karşı sorumluluğumu yerine getirmem ve önce işlerimi yoluna koymam gerekiyordu ve ardından da ilk açıklamamda ifade ettiğim gibi eğer tabandan böyle bir talep gelir ve böyle bir göreve layık görülürsem aday adayı olurum sözümün de gereğini yaparak aday oldum. Böyle bir teveccühün karşısında yapacak birşey yoktu ve partime ve tabanımıza karşı sorumluluğumu yerine getirmem gerekiyordu. Adaylığım, bu sorumluluğun gereğidir. Bu halka hizmet etmek benim için sıkıntı olmayacak. Aday olduğum takdirde şirketlerimin işlerini kardeşim ve çocuklarım birlikte yürütecekler. İnsanlığa hizmet etmeyi seviyorum. Bunu bir borç olarak görüyorum. Hiç yapmayıp da hayatımı rahat bir şekilde de sürdürebilirdim” dedi.

“Aday Benim!” Demek Ahlaksızlıktır
Takvim Gazetesi’nde yayınlanan ve Osman Tufan’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösteren habere ilişkin soru üzerine de, “Bu durumda aday benim demem büyük bir ahlaksızlık olur. Henüz ortada tarafıma bildirilen bir konu olmadığı gibi, hepsi birbirinden değerli , hepsi de Hatay’ı yönetebilecek kapasitede mevcut aday adayı arkadaşlarıma karşı da haksızlık olur. Bunlar daha çok kulislerde konuşulan veya gönüllerden geçen bir durumdur. Adaylık için henüz erken olduğu kanaatindeyim” şeklinde soruyu yanıtladı.

Mehmet Dönen Partimizin Büyüğüdür Saygı Duyuyorum!
Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Dönen’le ilgili yorumu merak edilen Osman Tufan, ayakta alkışlanacak kadar güzel bir değerlendirme yaptı. Osman Tufan: “Bu partide tüm değerler bir arada olmalı CHP’nin temelinde çalışmış, bu partiden seçilmiş ve o günkü şartlar gereği partimizden ayrılmış, partimizde hizmet vermek üzere geri dönmüş. Mehmet Dönen ve diğerleri partimizin büyüğüdür. Mehmet Dönen de parti için ter dökeceğini ortaya koyuyor. Bir oy bile getirecek olsa herkes başımızın tacıdır. O da bizim büyüğümüzdür. Partimiz kime görev verirse versin, O’nun etrafında birleşmek için can siperane olacağız. Biz büyüklerimize saygı göstermeyi öğrendik. Parti ahlakı da bunu gerektirir.”

Hiç Kimse Tek Başına Bir Şey Değildir
Örgüt içinden çıkacak adaya sıcak baktığı açıklamaları üzerine yöneltilen soruya ise şöyle yanıt veren Osman Tufan: “Tek başıma bir şey başaracağım dersem yalan olur. Kibir, ukalalık yapmak veya insanlara tepeden bakmak sadece kendi zayıflığınızı ortaya koyar. CHP örgütü olarak yıllardır tırmalayarak bir arada duruyoruz. Paraşütle aday CHP’ye zarar verir. Bunun için örgütlü olmanın, örgütle birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekiyorum. Örgütten birisinin olmasını tercih ediyorum. “

Dürüst Çalışan İçin Muhalefette Olmak Sorun Yaratmaz
AK Parti gibi güçlü bir iktidarın karşısında ve hatta Adalet Bakanı Sadullah Ergin gibi güçlü bir isme karşı aday olmanın bir işadamı olarak zorluğunu soran gazeteciye de yanıt veren Tufan, “dürüst çalışan, işini yapan ve vergisini veren kimsenin böyle bir sıkıntı olmaz” dedi.

Kişilere Angaje Olmak Yanlıştır
CHP Hatay Milletvekilleri arasında yaşandığı iddia edilen tatsızlıklara soru üzerine değinen Tufan, “Aile içinde bir çok sorun çıkabilir. Bir tek adaya angaje olmak oldukça tehlikelidir. Benim için de olsa yanlış, bir başka arkadaşım için de yanlış. Aday belli olduktan sonra dört milletvekilimiz ve il örgütümüzle birlikte CHP’nin başarısı için çalışacağız. Örgütten olan, ehil kişiye tarafım. Partimizin belirlediği örgütle seçim veya önseçim yöntemi en mantıklısı olacaktır. “

Çevreci Santral Olmalı!
Tufan termik santraller ile ilgili yorumunda ise, “Sanayi gelişiyor. Enerji olmadan olmuyor. Enerji olmazsa işgücü, istihdam olmaz, iş gücünün olmadığı yerde de huzur olmaz. Çevreye duyarlı termik santraller olmasına taraftarım.”

CHP’nin Temeline Dinamit Koyanlara Sorun!!!
CHP’nin Hatay’da hiç oy almadığı veya sadece birkaç oy aldığı köylere yönelik soru üzerine de açık ve net konuşan Osman Tufan, “CHP’nin oy kaybetmesinin temel nedeni açıkça belli. Zamanında CHP’nin temeline dinamit koyanları herkes biliyor. Kim parçaladı bu partiyi zamanında. Çok az oy veren köylere gitmediğimiz için suçluyuz. Bunlar solcudur, Komünisttir, namaz, abdest bilmez diyenler şimdi konuşuyorsa, onlara sormak lazım”.

Önceki İçerikGül; “Ben partime ve davama hizmet etmek için yola çıktım”
Sonraki İçerikCHP’nin 90. yıldönümünde 90 kişi yoktu!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.