TERÖRİSTLER, SİPARİŞLERİ ALIP YOKOLDULAR!

teröristler
Son yılların en ilginç rehin olaylarından biri Hatay sınırlarında yaşandı. Karayolunda arabalarıyla seyahat etmekte olan bir aile dört terörist tarafından durduruldu. Teröristler çocuğu rehin alıp aileye bin TL ve bir sipariş listesi verdiler. O listede “Kola, suçuk, mekap ayakkabı ve çikolata” vardı..

MEKAP GERİ DÖNDÜ!
Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre, 7 Eylül 2013 günü saat 12.00 sıralarında; İskenderun ilçesi Sarıseki beldesinin 6 kilometre doğusunda bulunan Dahar Yaylası Mezarlık mevkiinde eşine az rastlanır bir “rehin alma” olayı yaşandı. Araçlarıyla seyahat eden A.K., İ.N.K. (eşi) ve M.K. (oğlu) adlı 3 vatandaş, 4 bölücü terör örgütü mensubu tarafından durduruldu.
Teröristler çocuğu rehin alarak, anne-babaya 1000 TL para verdi. Teröristler ailenin eline bir de sipariş listesi tutuşturdu. O listede ise şu siparişler vardı: 100 kg. un, 25 kg. bulgur, 25 kg. pirinç, 25 kg. makarna, 5 kg. sucuk, 1 kg. tütün, 5 kg. domates, 4 paket tuz, 4 adet 2.5 lt.lik kola, 10 kg. zeytin, 9 kg. peynir, 1 adet mekap ayakkabı, 5 kg. zeytinyağı, 1 adet ağaç testeresi, 1 adet keser, 4×6 m. Naylon muşamba, 1 kutu sakız, 1 kg. sarımsak, 2 kg. soğan, 1 kg. çay, 50 adet ekmek, 3.5 kg. helva ve 5 kg. çikolata.
A.K. ve İ.N.K., kendilerine ait araçla aynı gün saat 15.20 sıralarında, temin ettikleri erzak ve malzemeleri teröristlere teslim etti. Erzak ve malzemelerin teminini müteakip oğlu M.K. serbest bırakıldı.
Hatay Valiliğinin oluru ile 2 Jandarma Özel Harekat Timi 7 Eylül 2013 saat 18.20’ye kadar, Dahar yaylasına çıkış noktalarında keşif gözetleme faaliyetinde bulundu, ancak teröristlere ait herhangi bir iz ve emareye rastlanmadı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.