Öztürk: “Suriye meçhule doğru hızla sürüklenmektedir”

mhp öztürk1
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Suriye’nin meçhule doğru hızla sürüklendiğini belirterek, AK Parti hükümetini izlediği politikadan dolayı eleştirdi.
İskenderun Grand Plaza’da düzenlenen MHP Hatay İl Divan Toplantısı’na MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, MHP Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş, MHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Gül, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda konuşan Öztürk, Ortadoğu’da dirlik ve düzenin kalmadığını söyleyerek, “Suriye kan ve ölüm tünelinde çırpınmakta. Bu ülkede kimyasal silah kullanımı ve sonuçta yüzlerce masumun katledilmesi işlenen cinayetlerdeki pervasızlığı iyice su üstüne çıkarmıştır. Suriye karma karışıktır. Suriye infial halindedir. Esad yönetimiyle muhalifler arasındaki mücadele Suriye halkını canından bezdirmiştir” dedi.
Şam’ın Guta bölgesinde kimyasal kullanılmasının dünyayı ayağa kaydırdığını kaydeden Öztürk, “Şimdi Suriye’ye müdahale gündemdedir. Suriye’ye yapılacak olan müdahalenin sonuçları, elbette çok fazla olacaktır. Her şeye rağmen silah son seçenek olarak ele alınmalıdır. Uluslararası toplum siyasi ve diplomatik kanalları sonuna kadar kullanarak Suriye’deki kördüğümü açılmalıdır. Son gelişmeler paralelinde hükümet her şeyden önce milli çıkarlara göre hareket etmeli, başkent Ankara’nın gerçeklerine göre politikasını somutlaştırmalı ve kuşkusuz insanlık vicdanının yanında saf tutmalıdır. Suriye’ye askeri müdahalenin sonuçları itibari ile tüm yönleri, risk ve tehditleri milli bir bakışla analiz etmeli ve temellendirmelidir” diye konuştu.
Öztürk’ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.