ÇITANAK SORDU; ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MUHTAR EVLERİNE NE OLDU?’

meclis5 copy
CHP’li Meclis Üyeleri Ali Çıtanak ve Mesut Yüksekbaş, imar planında görülen ciddi olumsuzluklar ve fakir fukarın hakkı gözetilmediğinden ötürü, mahkemeye gidiyor.
İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı. Toplantıda, CHP’li Meclis Üyeleri Ali Çıtanak ile Mesut Yüksekbaş’ın imar planına yönelik tepkileri damga vurdu.
Ali Çıtanak, “Biz yoğunluğa karşı değiliz. Ancak, AVM civarında aynı güzergahta bir yere 3.50, bitişik araziye 2.80 emsal veriyorsunuz. Hak, hukuk bunun neresinde? Biz yoğunluk vermeyin demiyoruz. Ancak, bu çerçevede fakir fukaranın da hakkını gözetin diyoruz” dedi.

‘UZUN VE İNCE PARK TARİHE GEÇER!’
Çıtanak ayrıca, Migros kavşağında Mustafa Kemal Mahallesi’ne giden yolun tekrar açılacak olmasına karşın, “Çok şükür istediğimiz oldu. Tepkilerimiz netice verdi. Madem açacaktınız, ne oldu da kapattınız? Çelişkili uygulamalarınız yüzünden kafamız karışıyor. Bugün Ulaşım Planı’na karşı çıkıyorsunuz. O halde hatırlatmakta fayda var. AVM kavşağını da konuşmamızın vakti geldi. Bugün ticari alana açtığınız yeşil alan içinde otopark yapıyorsunuz. Neden bu otoparkı üniversite arazisi içinde konuşlandırmadınız? İçeride uzunca bir yeşil alan bırakmışsınız. Birşeye benzemiyor. Tarihte ilk defa böyle bir uygulamayla karşılaşıyorum” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞ RANT DİYOR’
CHP’li Mesut Yüksekbaş da, aynı bölgeyle ilgili görüş bildirirken “Yolun eski durumuna dönüşmesine tarafız. Biz zaten itiraz etmiştik. Ancak, plana; dar ve uzun bir yeşil alan koymanız şaşırtıcı. Bu uzun parkla idare, tarihe geçecektir” diyerek, tepki gösterdi.
MHP’li Garip Şandır da, imar planına tepki gösterdi. Şandır, “Siz bu imar planına ne diyorsunuz bilmiyorum. Ama kat yoğunluğu bekleyen bölgeleri hiçe saydınız. Vatandaş bu duruma ‘rant’ diyor. Yarın seçim meydanlarında bunu sizlere hatırlatırlar” diye konuştu.

REKLAM YAPMADIK!
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ise, kentte güzel şeyler yaptıklarını ifade ederek, “Şehirde ameliyat yapıyoruz. Sancılı bir dönem geçiriyoruz. Hiçbir zaman reklam yapmadık. Oy veren vermeyen her insanımıza eşit hizmet vermeye çalıştık” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE MUHTAR EVLERİNE NE OLDU?
Bu sırada söz alan CHP’li Ali Çıtanak, “Evet operasyon başarılı oldu. Sancılar çektik, çekiyoruz. Meclis üyeleri güzel şeylere imza attı. Ancak, bizler bu mecliste kentsel dönüşüm ve muhtar evlerini istedik. Ne oldu? Sanırım, bizden sonrakiler inşallah bu sözü tutarlar” diyerek, verilen sözlerin tutulmadığını hatırlattı.

REKLAM VAR, BASIN YOK!
Aslında Belediye Başkanı Civelek, sözleriyle çelişti.
‘Reklam yapmadık’ diyordu. Ancak, el ilanlarını evlere tek tek dağıttırdı. Ayrıca, bilboardlara reklam veren de Başkan Civelek’in de ta kendisiydi.
Civelek ayrıca, kent içinde megafonlar vasıtasıyla, yapılan icraatların anlatılmasını sağlıyordu. Ancak, bu sürecin hiçbir yerinde basınla diyalog halinde değildi. Basını sürekli dışlayan Civelek, ‘reklam yapmıyorum’ diyerek, çelişkili sözlerine bir yenisini ekliyordu.

‘İDARE ALIŞKANLIKLARINDAN VAZGEÇSİN!’
CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Çıtanak, ilk iki madde görüşülürken, plan ve bütçe komisyonu raporuna neden imza atmadığına değindi.
Çıtanak, “İdare alışkanlıklarından vazgeçsin. Ben, katılmadığım toplantılara imza atmam. Bilgi sahibi değilim” dedi. Bu sırada söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, “Ali Bey’i saat 11.00’de aradım. Gelmeyeceğini söyledi” ifadesini kullandı. Çıtanak da, bu açıklamaya karşılık olarak da, “Ahmet Bey! İşte telefon burada. Açıp, gösteriyorum. Beni saat 12.42’de aradınız. Buyrun kayıtlar ortada. Madem beni arayacaktınız, o halde neden haftasonu aramadınız? Hatta bırakın önceki günü, bugün saat 09.00’da arayabilirdiniz” yanıtını verdi.

‘İBRAHİM AKÇALI İÇİN GEREĞİNİ YAPIN!’
CHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Akçalı uzun zamandır meclis toplantılarına katılmıyordu. Bu durum meclis üyelerinin de dikkatinden kaçmıyordu.
Komisyon raporunda CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Akçalı’nın imzalarının olmayışını sorgulayan Ercüment Kimyon ise, “İmar komisyonu sağlıklı çalışmıyor. Bir üye toplantılara sürekli katılmıyor. Neden? O halde usulen gereğini yapalım. Meclise katkı sunacaksa burada olmalı. Ama uzun bir zamandır yok. Bir meclis üyesinin fikri ve sözü yoksa, bundan böyle burada olmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.
‘GARİP ŞANDIR BENİ TEHDİT ETTİ’
Pınarbaşı Mahallesi’ne Şehit Ömer Salık isminin verilmesi yönünde komisyon raporunun hazır olmadığı duyrulduğu anda söz alan MHP’li Garip Şandır, “Rapor neden hazırlanmıyor? Komisyon üyeleri aileyle görüşeceğini söylüyor. Oysa biz görüştük. Tavsiyelerini aldık. Burada siyaset yapıyorsunuz” diyerek, CHP’li Erdinç Çelebi’ye yüklendi. Çelebi de, söz isteyerek, “Biz dışarıda siyaset yapıyoruz, burada değil. Bu konuyu Canan Hanım (Kahraman)la görüştük. O sırada Canan Hanımın telefonuyla Garip Bey’le durumu konuştuk. Garip Bey, bu sırada tehditvari sözler kullandı. Kendisine sordum, ‘beni tehdit mi ediyorsun?’. O da bana ‘nasıl istiyorsan, öyle düşün’ dedi. Ben de, ‘Elinden geleni ardına koyma dedim.”
Çelebi’nin konuşmasının ardından, olaya müdahale eden Başkan Civelek, “Bu konuyu burada kapatalım. Yakışmıyor!” diyerek, toplantıyı bitirdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.