Necmettin Acar; “Karaağaç’a kazandırdıklarımızı Arsuz’a kazandıracağız”

necmettin10
Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Arsuz Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını, CHP İskenderun İlçe Örgütü’nde düzenlediği toplantıda açıkladı.
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve çok sayıda partili önünde samimi ve yürekten konuşan Başkan Necmettin Acar, belediyecilik tecrübesi ve 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde çalmadıklarını ve çaldırmadıklarını söyledi. Acar, “Karaağaç’ın bundan 10 sene öncesini bilenler çok iyi görüyorlardır ki, karaağaç artık o eski kaderine terk edilmiş belde değil. Bu yüzden ben ve arkadaşlarım Karaağaç’a kazandırdıklarımızı daha geniş bir alana yayarak tüm Arsuz’a da kazandırmak istiyoruz. Çünkü Karaağaç’a kazandırdıklarımız Arsuz’a kazandıracaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.
Belediyenin bütçesini namus gibi görüp koruduklarını, hiç kimseye borçlanmadan özkaynaklarıyla hizmet yaptıklarını belirten Necmettin Acar, Karaağaç’ta yaptıkları ilkleri sıralarken de oldukça iddalı konuştu.

‘İLLER BANKASI PROGRAMA ALMADI’
Yapılan hizmetlere rağmen kurulacak Arsuz İlçe Belediyesi’ne ek bir bütçeyle devrolacaklarını belirten Acar, borçlanmadan belediyenin imkanlarıyla hizmet etmek gayretiyle çalıştıklarını yineledi. Karaağaç Beldesi’nde altyapı kanalizasyon şebekesi yapılmamasını eleştirenlere açıkça prosedürü anlatarak yanıt veren Necmettin Acar, İler Bankası’nın bir şekilde Karaağaç Beldesi alt yapı projesini programa almadığını ifade ederken, “Hiçbir belde tek başına kanalizasyon çalışması yapamaz. Belediler meclislerinden karar alır. Yetkiyi İler Bankası’na verir. İller bankası da programa alır. Banka bakarken de geri ödeme kapasitesi, borcu var mı diye bakar. Ama her ne hikmetse de İller Bankası programa bir türlü almadı“ dedi.

‘BİRÇOK İLKİ BAŞARDIK’
Başkan Acar Karaağaç Beldesi’ne yaptıkları hizmetleri özetle şöyle sıraladı:
“Karaağaç’ta sıcak asfaltı ilk kez biz yaptık. Araçların altında lastik ve akü yoktu. İşçilerin maaş ve ikramiyesi gibi 12 parça borç vardı. Kırık dökük asfalt vardı. Hsta taşıyacak araç yoktu. Ruhsatsız mezbahane kapatılmıştı. Hatay’ın ilk ruhsatlı mezbahanesini biz açtık. Çimlendirilmiş spor sahası, tenis kortmarı, çocuk oyun parkları, jimnastik alanları yaptık. Plajda parke ve yol yaptık, çimlendirdik, çadırlardan da kurtardık. İlk kaldırımları döşedik, ilk itfaiye aracını aldık. Mezarlıklarda namazgahlar ya yoktu veya ilkeldi, onları yaptık. Karaağaç’ta asfaltlanmamış yol kalmadı. Yağmur suyu tahliye kanallarını biz yaptık. İmar planını biz yeniledik. “

‘ÖNCE İNSAN DİYEREK KOLLARI SIVADIK’
Başkan Acar, gazetecilerden gelen soru üzerinde de, CHP’den Belediye başkanlığı yaparken istifa ederek DSP’den Arsuz Belediye başkan Adayı olan Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu konusunda, çocukluktan bu yana çok iyi dost olduklarını hatırlatarak, dostluklarıyla diğer ilişkilerini karştırmadığını söyledi ve aralarında olduğu iddia edilen “Danışıklı dövüş” iddalarını sert bir üslupla yalanladı. Acar açıklamasının genelinde ise hem kendini anlattı, hem de yaşam felsefesini şöyle özetledi: “1955 İskenderun doğumluyum. İlkokulu Karaağaç’ta, Ortaokul ve Liseyi İskenderun’da bitirdim. Daha sonra Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme bölümünden mezun oldum. 1978 yılında İskenderun Belediyesinde memuriyete başladım. Sırasıyla memurluk, şeflik ve amirlik yaptıktan sonra 1985-2003 yılı sonuna kadar aralıksız 18 yıl hesap İşleri Müdürü olarak görev yaptım. 2004 yerel seçimleri öncesi Karaağaç halkının istek ve arzuları doğrultusunda siyasete girdim. 2004 yılında SHP’den seçime girerek belediye başkanı oldum. 2009 yılında ise CHP’den tekrar seçilerek belediye başkanlığı görevimi sürdürmekteyim. Ben ve arkadaşlarım göreve gelir gelmez önce insan diyerek kolları sıvadık ve beldemizin en önemli sorunlarını sırasıyla çözdük. Bugüne kadar gerek duruşumuzla gerekse olaylar karşısındaki sergilediğimiz tavır ile kavgadan tartışmadan uzak durmaya gayret sarf ettik. İnsana insan olduğu için değer verilmeli sözünü benimsedik ve halkımızla bu yönde bir gönül birlikteliği kurduk. Gerek seçim dönemlerinde gerekse diğer siyasetin ateşli olduğu dönemlerde bile bu duruşumuzdan taviz vermeden hizmetlerimize devam ettik. Karaağaç, İskenderun’un en büyük beldesi olduğu içindir olsa gerek bugüne kadar bizleri birbirimize düşürmeye çalışan girişimlerle karşılaştık. Gerek şahsıma gerekse partime yönelik ayrıştırma ve ötekileştirme çabalarına tanık olduk. Ancak Karaağaç’ın kısır çekişmelere verecek zamanının olmadığını bilerek, halka verdiğimiz hizmet sözünün peşinden koştuk.

‘TÜM ADAY ADAYLARINA BAŞARILAR’
Arsuz’da birçok aday adayı olduğunu söyleyen Başkan Acar, “Hepsine başarılar diliyorum. Birçok projelerinden bahsediyor, yapacaklarını anlatıyor. Halk eski siyaset oyunlarını artık benimsemiyor. Bu tür söylemlerin de modası zaten geçti. Neyi nasıl hangi kaynakla yapacağımız önemli. Halk yap göster diyor artık. Ben bugün projelerim veya yapacaklarımla karşınızda değilim. Karaağaç’a yaklaşık 10 yıldır kazandırdıklarımız ortada. Belediyecilik bir sır değildir. Ben buradan halkımıza sesleniyorum. Karaağaç’a neler kazandırıldığını gelip bire bir beldemizde görsünler. Karaağaç’ın bundan 10 sene öncesini bilenler çok iyi görüyorlardır ki karaağaç artık o eski kaderine terk edilmiş belde değil. Bu yüzden ben ve arkadaşlarım Karaağaç’a kazandırdıklarımızı daha geniş bir alana yayarak tüm Arsuz’a da kazandırmak istiyoruz. Çünkü Karaağaç’a kazandırdıklarımız Arsuz’a kazandıracaklarımızın teminatıdır” dedi.
Karaağaç’ta yaptığım hizmetlerin halk tarafından takdir görmesi ve başta tüm Arsuz halkı olmak üzere, Karaağaç’ın içinden ve dışından halkın isteği ile bu göreve talip oldum. Kısmet olurda aday olursam ve halkın da teveccühünü alıp seçilirsem Arsuz’u bir bütün olarak ve en önemlisi halkla birlikte yönetmenin sözünü veriyorum.

“BELEDİYEYİ YÖNETMEK EKİP İŞİDİR”
Hiçbir belediye başkanının tek başına bir belediyeyi yönetemeyeceğini söyleyen Başkan Necmettin Acar, “Belediyeyi yönetmek bir ekip işidir. Sağlam, dik duran ve sosyal demokrat anlayışı içinde barındıran güçlü bir ekiple Arsuz’u yönetmeye, Arsuz’un kaderine yön vermeye talibiz. Bilgi ve birikimimiz konusunda uzun uzun açıklama yapmak istemiyorum. Takdir edersiniz ki 18 yılı Hesap İşleri Müdürlüğü olmak üzere ve hemen arkasından da 10 yıllık bir belediye başkanlığı tecrübemiz var. Biz Arsuz’u özellikle turizm anlamında artık hak ettiği yere gelmesi için yapılacakları biliyoruz. Bu bölgede doğdum bu bölgede büyüdüm ve bu bölgede belediye başkanlığı yaptım. Nardüzü ve Karaağaç’tan Kale köyüne kadar neyin eksik neyin tam olduğunu çok iyi biliyorum. Başarıyla çıktığım 2 seçim öncesinde de yapamayacağım işlerin sözünü vermedim. Bu tavrımı 2014 seçimleri öncesinde de sürdürmek niyetindeyim. Halkımıza tutamayacağımız sözleri vermekten kaçınacağız. Arsuz’un yeni ilçe olduğunun ve bütçesinin nelere yeteceğinin de biliyoruz. Büyük projeler ve olmayacak yatırımlar ile göz boyamak yerine, en acil ihtiyaçlardan başlayıp halkımıza hak ettiği belediye hizmetlerinin imkanlar doğrultusunda geleceğine dair söz veriyorum. Hayal ürünü projeler peşinde de koşmayacağız. Son olarak partimiz benden başka bir arkadaşımızı aday gösterirse partinin bir neferi olarak arkasında çalışacağımı da hatırlatmak istiyorum. Diğer aday adayı arkadaşların da bunu açıkça deklare etmesini de arzuluyorum. Partimizin aday belirleme yöntemine ben diğer arkadaşlarım saygı duyup, aday belli olduktan sonra da aynı heyecanla partimizin bu bölgede seçimi kazanması adına elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu duygular içerisinde ben ve ekibim Arsuz’u belediyenin imkanları dahilinde, tüm halka eşit olarak hizmet verebilmek adına yönetmeye talip olduğumuzu belirtiyor tüm katılan dostlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.