Bakan Müezzinoğlu; “ ESKİDEN İMKANI OLAN LONDRA’YA GİDİYORDU”

bakan akparti4
Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le birlikte İskenderun’a gelen ve partisinin ilçe teşkilatında partililere seslenen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Adalet ve Kalkınma Partisi milletin partisidir. Biz 75 milyona hizmet edeceksek, herkesi kucaklamak ve herkesin yaşam standardını bugünkünden daha iyi bir noktaya taşımak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var” dedi.
AK Parti’yi belirli güç odaklarına güvenerek kurmadıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
“Biz, Adalet Ve Kalkınma Partisi’ni sermayeye güvenerek kurmadık. Adalet ve Kalkınma Partisi’ni medyaya veya şuna, buna güvenerek kurmadık. Milletimize güvenerek kurduk. Dolayısıyla, siyasette güven duyacağımız, birlikte yolculuk yapacağımız ana gövdemiz milletimizdir. ‘Milletimize inanacağız, milletimize güveneceğiz ve yolculuğumuzu milletimizle yapacağız’ dedik ve o gün bugün bu yolculuğu başarıyla devam ettirdik. Belirli güç odakları, sermaye odakları, kurulduğumuz günden bugüne, bugün de dahil bir sürü senaryolar yaptılar, uygulamak istediler. Yer yer uyguladılar. Ama milletimiz o senaryoların içinden Adalet Kalkınma Partisini de aldı çıkardı. Partimize kapatma davası açtılar, Gezi Parkı olayını çıkarttılar.”
Eleştiri oklarına hedef olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu ülkede ‘Diktatördür’ denilebilecek en son kişi olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, “Ama onu da, o diktatör anlayışlılar, kendilerinde o zihniyet olduğu için, ona da yakıştırmaya çalıştılar. Ama güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

‘ESKİDEN İMKANI OLAN LONDRA’YA GİDİYORDU’
Türk milletini sağlıklı toplum seviyesine taşımaları gerektiğine de değinen Müezzinoğlu, “Hastalandığı zaman, en ideal, evet dünyanın neresinde olursa olsun varsa, bizde de olabilmeli. O cihazsa o cihaz, o ilaçsa o ilaç, o teknoloji ise o teknoloji ve bilimsel yeterlilikse, Allah’a şükür ki o anlamda da dünyayla yarışabilecek noktaya geldik. Geçenlerde, milli sporcumuz Londra’da rahatsızlandı, yoğun bakıma alındı. Bizim arkadaşlarımız gitti ve ‘Biz bunun tedavisini Türkiye’de yapabiliriz’ dediler ve ambulans uçağımızı gönderdik, milli sporcumuzu aldık getirdik, tedavisini de yaptık. Şimdi, Türkiye’yi bu noktalara getirdik. Eskiden imkanı olan Londra’ya gidiyordu” diye konuştu.

‘GEZİ OLAYLARIYLA PARTİMİZE FİTNE SOKMAYA ÇALIŞTILAR’
AK Parti’nin milletle iç içe, gönül gönüle, neredeyse kenetlenmiş, et ve tırnak gibi olmuş siyasi bir parti olduğuna da vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Birileri, buraya fitne sokmaya çalışacak. Birileri, o gezi olayında olduğu gibi, yeni sloganik bazı cümlelerle, bu milleti veya gençleri tahrik etmeye çalışacaktır. Ama bunlar, genelde Atatürkçü geçinirler fakat sözde Atatürkçülerdir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır. Demokrasi ise demokrasinin hukuku sandıkta belirlenir ve demokrasinin hukuku sandıktır. Bizim de görevimiz, sandığın hukukunu korumaktır. Bunlar, zaman zaman sandığın hukukunu alıp, ezip geçtiler. Hatta ezip geçmekle kalmadılar, sandığın hukukunu idama götürdüler, sehpaya götürdüler. Ama sorduğunuz zaman, bunlar Atatürkçü, sorduğun zaman bunlar Cumhuriyetçi, sorduğun zaman bunlar ilerici, sorduğun zaman bunlar çağdaş. Arkadaşlar, milletle beraber olmayan hiçbir yolculuk, ne hukuki olabilir, ne çağdaş olabilir, ne medeni olabilir, ne de ilerici olabilir. O nedenle, inşallah biz bu milletle beraber omuz omuza, gönül gönüle, bu ülkenin, bu milletin geleceğini, tarihi geçmişinde olduğu gibi, yine dünyaya medeniyet zenginliklerini sunabileceği bir noktaya getireceğiz.”

‘ÖZEL HASTANELER BİZLERLE YARIŞIR HALE GELDİ’
Türkiye’de devlet hastanelerin geldiği noktaya da işaret eden Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Artık özel hastaneler bizlerle yarışır hale geldi. Özel hastaneler, tıbbi donanımlarıyla, psikolojik altyapısıyla, çevreye duyarlı bina teknolojisiyle, her boyutuyla standartların üzerinde hastaneler olacaktır. İnşallah bunu ayın 12’sinde Sayın Başbakanımızın da katılımıyla, 16 şehir hastanesini kampüsünü, İstanbul’da toplu imza töreni ile başlatacağız. Hatay’da olduğu gibi, 750 yataklı, bir yer var. Ankara 3 bin 600 yataklı, İstanbul İkitelli 2 bin 700 yataklı. Bütün bunlar, Amerika’yla, dünyanın en ileri ülkeleriyle yarışan, hatta o standartların üzerindeki teknolojiyle donatılmış olacak. Bu ülkenin 75 milyon insanı, başı dik yerini alacak.”

‘TUZDA TASARRUF YAPIN’
Mutfakta yemek yapanların, ellerinin tuz ayarlarını azaltmalarını isteyen Bakan Müezzinoğlu, tuzdan tasarruf yapılmasını isteyerek, şöyle konuştu:
“Evinize, ailenize, sağlık zenginliğini yaşatmak istiyorsanız, anneler veya mutfakta benim gibi yemek yapanlar varsa tuzu azaltsınlar. İkincisi, mutlaka ama mutlaka yürüyüş yapın. Eşinizi yanınıza alın, çocuğunuzu alın yürüyün, spor yapın, hareket yapın. Kendinize mutlaka değer verin. Yarım saat, 15 dakika hanımınızla, çocuğunuzla yürüyün. Bu hem aile huzurunuza zenginlik katacaktır, hem de sağlığınızı çok daha iyi hale getirecektir. Bizim de, bakanlık olarak bütçelerimizi daha farklı alanlara harcamamıza neden olacaktır.”
Teşkilat ziyaretine AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belde belediye başkanları, 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran ve çok sayıda partili katıldı.

Önceki İçerikSİYASETİN ARKA BAHÇESİ!
Sonraki İçerikTekel Binası rehabilitasyon merkezi oluyor!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.