ALİ ÇITANAK BAŞKANA SAHİP ÇIKTI!

meclis copy
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunun maddeleri görüşmek üzere toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve meclis başkan vekili Özer Çağşar’ın katılmadığı toplantıya, CHP Meclis Üyesi Hayati Çepni başkanlık etti.

‘NEFES ALAMIYORUZ’
Mecliste gündem dışı yapılan konuşmalarda MHP Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır söz aldı. Şandır, İskenderun’daki plansız, programsız altyapı çalışmalarına tepki göstererek, “Yeter artık. İskenderun’un şehir merkezine geçilmez oldu. Madem bir çalışma yapılacak, neden gece saatlerinde yapılmıyor? Bugün belediyenin beceriksiz yönetim anlayışı yüzünden, yıkama, yağlamacılar, oto tamircileri ve burun boğaz enfeksiyonları yüzünden dahiliye doktorlarının yüzü gülüyor. Olacak şey değil. Vatandaş mutsuz, huzursuz. Hiçbirimiz nefes alamıyoruz” diye konuştu.

MHP’li Şandır’ın açıklamalarına Grup Başkan Vekili ve diğer CHP’li üyeler ses vermezken, CHP’li Ali Çıtanak ise, “Belediye Başkanımız bilimsel çalışıyor. İskenderun, ameliyat dönemi geçiriyor. Her ameliyatın bir sancısı olur. Neticede herşey güzel olacak. Bugün Belediye başkanımız, Büyükşehir’e aday adaylığını koydu. Her zaman destekçiyiz. Başkanımız, İskenderun’da ne yaptıysa, Büyükşehir’de aynısını yapacak” karşılığını verdi.
Çıtanak’ın açıklaması, meclis üyelerince sempatiyle karşılandı.

‘BİR İKİ SİTENİN MENFAATİ İÇİN..’
İskenderun Belediyesi’nin mücavir alan sınırları içerisinde yer alan Pirinçlik mevkii Kıyı ve Art alanlarında ilave artı revizyon imar planının yaptırılması hususunda imar ve şehircilik müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’nın tartışıldığı ortamda, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dönmez, “Arsuz yeni ilçe oldu. Pirinçlik’in geleceğini bırakalım da, Arsuz Belediyesi belirlesin. Burada bir iki sitenin menfaati için uygulama yapılmasını doğru bulmuyorum. AK Parti Grubu olarak ret vereceğiz” açıklamasında bulundu.
Bu sırada CHP’li Erdinç Çelebi de, Dönmez’e, “Bu çerçeveden bakacak olursak, biz de Denizciler’in imar konusunu gündeme almayalım. Büyükşehir’i bekleyelim. Böyle bir bakış açısı doğru değil. İdare getirsin önümüze, sizler de gelin inceleyin. Hep birlikte görelim bakalım, Kişiye özel mi, değil mi?”
Sabahattin Uygun dışında AK Partili diğer üyeler ‘ret’ verirken, AK Parti’nin duruşuna karşılık olarak, MHP ve DP grubu ‘evet’ oyu kullandı.
Bu arada, Numune Parkı’na Pir Sultan Abdal ismi verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.