“Görev istemeyi değil, verilen görevi en iyi biçimde yerine getirmeyi esas alırım”

Hatay
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyaret esnasında gündemle ilgili açıklamalar yapan 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan’ın çarpıcı yorumları, sadece İskenderun’da değil, Hatay genelinde yankı buldu.
Hatırlanacağı gibi, İGC’de bir gazetecinin ‘AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olur?” sorusu üzerine Soydan, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’in en güçlü aday olduğunu düşünüyorum. Bakan Bey’in aday olma ihtimali çok yüksek” yanıtını vermişti.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Soydan’ın büyükşehir yorumunu geçtiğimiz günlerde yazılı bir bültenle değerlendirdi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Şu an hükümetimizin Adalet Bakanı olarak, önemli bir sorumluluk üstlenmiş durumdayım. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyorum. Bu sorumluluğu etkileyecek tartışmaların tarafı yapılmamın doğru olmadığını düşünüyorum. Ayrıca mensubu olduğum siyasi geleneğin, görev istemeyi değil, verilen görevi en iyi biçimde yerine getirmeyi esas aldığını hatırlatmak isterim. Dolayısıyla, Mehmet Soydan’ın iyi niyetle ismimi dile getirdiğini düşündüğüm tartışmanın, şahsım üzerinde yürütülmesini doğru bulmadığımı belirtmek isterim.”

“SAYIN BAKAN HATAY HALKI İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM”
Bakan Ergin’in açıklaması üzerine görüşünü aldığımız 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan ise yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanımızın Hatay ve Türkiye için yaptığı çalışmaları kamuoyu zaten takdirle izlemektedir. Bilgisi, birikimi, tecrübesi ile Hatay Büyükşehir’e aday gösterilmesinin, Hatay ve Hatay halkı için bir avantaj olduğunu anlatmak istedim. Bütün bunları göz önüne alarak Sayın Bakanın en güçlü aday olduğunu dile getirdim. Sayın bakanın açıklamaları doğrudur, katılıyorum. Sayın Bakanı bu tartışmaların içine çekmemek gerekir. Ben halkın, teşkilatların eğilimini, düşüncelerini, beklentilerini dile getirdim. Bu düşünce Hatay halkı ve sivil toplum tarafından tartışılması gerekiyor. Sayın bakanın bilgisi, becerisi, birikimini; Hatay ve Hatay halkı için bir kazanım olduğunu, olacağını düşündüğüm için bana sorulan sorular karşısında düşüncelerimi paylaştım” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikSinyalizasyon ışıkları inşaatın içinde kaldı
Sonraki İçerikCilvegözü Sınır Kapısı’na Bariyer Sistemi ve Gözetleme Kuleleri Kuruluyor
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.