Yeşilköy’de Yeni Başkan Kahraman Kıymacı

yesilköy
Adana Cumhuriyet Başsavcılığının çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik teknik takipli iki yıldır yürütülen soruşturması kapsamında 27/08/2013 tarihinde nöbetçi mahkemece tutuklanarak Karataş Kadın Cezaevine konulan Ak Partili Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu’dan boşalan belediye başkanlığı koltuğu için dün Yeşilköy Belediyesi Hatay Valiliğinin yazılı talebi doğrultusunda olağan üstü toplanarak Belediye Başkan Vekilini seçti.
Saat 14;00’da toplanan meclise 11 üyenin tamamı iştirak etti. Açılış ve yoklamanın ardından Başkan Vekilliğinin seçimlerine geçildi. MHP’nin 5, AKP’nin 4 ve CHP nin iki sandalyesi bulunan mecliste Ak Parti Gurubu Kahraman Kıymacı’yı, MHP Gurubu da Hasan Ün’ü Başkan Vekilliği için önerdi. İlk tur oylamada Kahraman Kıymacı 6, Hasan Ün ise 5 oy aldı. Üçte iki çoğunluk olan 8 oya ulaşılamadığından ikinci tur oylama yapıldı. İkinci tur oylamada da 6-5’luk durum bozulmayınca salt çoğunluğun aranacağı üçüncü tur seçimlerinde Kahraman Kıymacı meclis üyelerinden 6 sının oyunu alarak Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.
Kahraman Kıymacı yaptığı teşekkür konuşmasında; “Meclis üyelerimizin demokratik bir seçim ortamında hür iradelerini ortaya koyarak yaptıkları bu seçimin beldemize hayırlı olmasını temenni ediyor, önümüzde kalan kısa sürede uyum içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızı umut ediyorum.” dedi. İki aday daha sonra kucaklaşarak arada kırgınlık ve küskünlüğün olmadığını ispat edercesine birlikte kameralara poz verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.