Güder; “Türkiye’nin 500 Milyar hedefine Hatay olarak büyük katkı sağlayacağız”

cemiyet
Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla tanışırken, ilçemiz hakkında bilgi sahibi oldular. Ziyarete, Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı İbrahim Güder, Başkan Yardımcısı İlhan Türkmani, Rekortmen Milli Yüzücü Alper Sunaçoğlu, Avrasya Hastanesi Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Gülay Tunçel katıldı.
Yapılan ziyaretten memnun olduğunu dile getiren İGC Başkanı Şehmus Aslan, “Gazeteciler Cemiyetimiz Türkiye’de örnek gösterilecek bir cemiyettir. Bu konuda kamuoyunun tüm basın açıklamaları ve toplantıları burada gerçekleşmektedir” diyerek konuklarına cemiyet binasını gezdirdi.
Daha sonra ise Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği Başkanı İbrahim Güder, İstanbul’da Hatay bürokratları olarak hizmet vermekte olduklarını belirterek, “Bizim 3 bin adet derneğimize başvuru var. Bu 3 bin başvurudan 151 olarak onaylayabildik. Zaman içerisinde geri olan başvuruları değerlendireceğiz. İstanbul Türkiye’nin ticaretin, sanatın, ekonominin hepsinin merkezi. İstanbul’da takriben yaklaşık 60 bin Hataylı yaşamaktadır. Birçoğu iş hayatında, birçoğu bürokrasi hayatında bulunmaktadır. Bir kısmında öğrenci olarak hayatlarını devam ettirmektedir. Bizim çeşitli meslek gruplarımız var. Dernek üyelerimizin işadamları cirosu bugün itibari ile 6,5 milyar dolarlık ciroya hükmeden üyelerimizden oluşmaktadır. 6,5 milyar dolar küçümsenecek rakam değildir. Biz bunu hemşerilerimizi bir araya getirerek onların bilgilerini, birikimlerini tecrübelerini iş dünyasında bürokraside bilgisini, birikimini tecrübesini aynı çatı altında toplayıp Hatay için neler yapılabilir, Hatay için ne gibi projeler geliştirilebilir bunların üretimine katkı bulunup arzu etmekteyiz.
Dolayısıyla Türkiye’nin 2023 vizyonu 500 milyar dolarlık bir ihracat hedeflendi. Bu 500
milyar dolarlık hedeflenen ihracat Türkiye 160 milyar dolar ihracat yapıyor. 160 milyar dolar
ihracatın 2,5 milyar dolarını Hatay karşılıyor. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini
yakalayabilmesi için Türkiye’nin her vilayetinin o ihracattaki payı ne olacak? Belirlenen 500
milyar dolar hedefine ulaşılması için Hatay’ın 3 veya 3,5 kat artırılması gerekiyor. Yani 7,5
ile 10 milyar dolar gibi olması lazım. Şimdi durduğumuz yerde bu söylediğimiz rakamlar olmuyor. Onun için Hatay’daki sektörlerin iyileştirilmesi veya farklı sektörlerin
desteklenmesi yeni sektörlerin açılması demektir. Buda yeni istihdam yeni iş sahası demektir.
Biz Hatay iş adamları bürokratları derneği olarak Hatay’ın Türkiye’ye ilhakının 75. yıldönümü olara 2014 yılına ilk yarısında çalıştay yapacağız. Bu çalıştaya Türkiye’den Dünyadan önemli şahsiyetleri bir araya getirip Antakya’da bir kısmı da İskenderun’da olmak üzere 2 günlük bir çalıştay olacak. Bu çalıştay da sanayi, turizm, sağlık olacak, lojistik, taşımacılık ve madencilik olacak. Bazı iyileştirmeler olduğu takdirde Hatay 500 milyar dolara katkı sağlayacaktır. Böyle bir etkinliğimiz gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.