Kaçakçı nüfusu 4 bine dayandı, Püskürtülmeleri 9 saat sürdü!

genelkurmay
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında dün gece harekete geçen yaklaşık 4 bin kişilik kaçakçı grubunun güvenlik birimlerinin 9 saat süren çabası sonucu püskürtüldüğünü, ele geçen 4 ton kaçak mazot da imha edildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye-Suriye hududunun Hatay kesiminin, Narlıca Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde dün gece, motorlu devriye timi tarafından yaklaşık 200-250 araç, 3000 kişilik kaçakçı yaya şahıs ile Oğulpınar Hudut Karakolunun diğer kalan tüm cephesi boyunca toplamda 300-350 atlı şahıs tespit edildi.
Kaçakçılar atlı gruplar ve araçlar saat 20.45’te Suriye tarafında toplandı ve kaçakçılık girişimine başladı.
Kaçakçı gruplara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda defalarca Arapça ve Türkçe ikaz yapıldı.
Ancak, kaçakçı gruplar ikaza uymayarak hududa doğru ilerleyerek 11 farklı noktadan hududu geçmeye teşebbüs etti ve güvenlik güçlerini yoğun bir şekilde taşladı. Bu durum üzerine, güvenlik güçleri tarafından havaya ve kontrollü bir şekilde, kaçakçı şahıs ve araçların yakın bölgelerine ateş edildi. Söz konusu grubun bulunduğu bölgeye göz yaşartıcı bomba da atılarak kaçakçılık girişimleri engellendi. Yapılan müdahaleler sonucunda kaçakçılık girişimleri 26 Ağustos sabahı saat 6.20 itibari ile sona erdi ve 63 adet bidonda mazot olduğu değerlendirilen 3 bin 780 litre akaryakıt imha edildi. Olayla ilgili olarak Hatay İl Jandarma ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlıklarına bilgi verildi.

Önceki İçerikDUDU; “İKİ İŞ MAKİNASI GÖNDEREREK FELAKETİN İZLERİ SİLİNİR Mİ?”
Sonraki İçerikŞEHİRDEN İNDİM KÖYE!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.