DUDU; “İKİ İŞ MAKİNASI GÖNDEREREK FELAKETİN İZLERİ SİLİNİR Mİ?”

mevlüt
Bir ay önce Dörtyol, Çökek yaylasında meydana gelen ve 5 vatandaşımızın ölümüne yol açan sel felaketini TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a, “2 iş makinası ile çökek felaketinin izleri silinir mi?” sorusunu yöneltti.
Konu ile ilgili bir de açıklama yapan Mevlüt Dudu, “Sadece evleri zarar görenlere maddi yardım yaptılar. Felaketin diğer sonuçları ile vatandaşları baş başa bıraktılar” dedi.
Milletvekili Dudu açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Çökek’te meydana gelen felaketin sonuçları açıkça ortadadır. Yol ve su şebekesi tamamen yok oldu. Narenciye bahçeleri ve bu bahçelerin sulanmasını sağlayan sulama kanalları büyük zarar gördü. Vatandaşların olanaklarını kat kat aşacak derecede hasarlar meydana geldi. Devlet ne yaptı? Sadece evleri hasar görenlere maddi destek verdi. Bir de DSİ tarafından iki adet iş makinası gönderildi. Karakese Belediyesi kendi olanakları ve komşu belediyelerden gelen kısıtlı desteklerle sorunun altından kalkmaya çalışıyor. Bahçeleri zarar gören ve sıcak yaz boyunca sulama yapamayan vatandaşlarımızın durumu daha da kötü. Kısaca Çökek felaketinden zarar gören bölge halkı ve Karakese Belediyesi kaderi ile baş başa bırakılmıştır.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.