İGEV’de mezunlara coşkulu gece

igev gece1
İskenderun Güney Eğitim Vakfı, geleneksel mezunlar gecesini gerçekleştirdi.
Arsuz Madenli Orkinos Restoran’da gerçekleştirilen mezunlar gecesine İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, CHP’li Belediye Başkan Aday Adayları Mehmet Dönen, Avukat Necati Yıldız, Yıldız Bor ve Necat Pehlivan ve hayırsever işadamları katıldı. Çiçeği burnunda mezunların diplomalarını ise; İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Dönem Başkanı Şefik Uyar ile geçmiş dönem başkanları Talat Çiçek, Mecit Atar ve yönetim kurulu üyeleri verdi.
Gecede bir konuşma yapan Dönem Başkanı Şefik Uyar, “İngiltere başbakanı Lord Loyd George, Atatürk için “İnsanlık tarihi boyunca birkaç asırda ancak bir dahi yetişebiliyor. Şu talihsizliğe bakın ki, beklenen o dahi, o deha Türkiye’ de doğmuştur. elden ne gelebilirdi?” demiştir. Vakfımızın temel ilkesi, Atatürkçü, laik, demokrat bir gençlik yetişmesini sağlayacak çalışmalar yapmaktır. Bu çalışmalarımızın sonucu bizi aydınlık yarınlara taşıyacak Atatürkçü gençlerimizin yetişmesi bizlere umut vermektedir. Umudumuzun ışığı etrafımızı sürekli aydınlatan siz değerli dostlarımızsınız. Dostlarımızın vakfımıza verdiği katkılarla eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerimizin sayısı her yıl daha da artmış ve vakfımız güçlenerek büyük bir aile durumuna gelmiştir. 2012-2013 döneminde çeşitli branşlardan mezun olan 16 gencimizin bu mutlu günlerini kutluyor aydınlık yarınların teminatı olarak ülkemize ve toplumumuza faydalı birer birey olmalarını diliyorum” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ise, yaptığı konuşmada İGEV’in yürüttüğü misyonu takdirle karşıladığını belirtirken, çok dikkat çekici ifadelerle dolu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Aranızda olmaktan sizlere hitap edebilmekten büyük onur duyuyorum. Çünkü; bu vakıf gerçekten Türkiye’nin kurtulabilmesi zincirlerinden kurtulması tek yöntem, eğitime katkıda bulunan bir vakıf olduğu için bu halka çok şükran dileği hissediyorum içimden. Bugün bir buçuk milyar müslüman yaşıyor arkadaşlar bu dünyada ve bir buçuk milyar insan dünyada tek sömürge halinde şu anda. Altta petrolünü-doğal gazını alıyorlar, üstte birbirimize kırdırıyorlar Sonra dönüp aşşağlıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bundan çıkabilmenin tek yolu eğitimdir. Eğitimli halklardır, başka çaresi yok. Ve bugün biz bugün Afganistan’dan Mısır’a kadar olan bu bölgede eğer hala birbirimizi kırmadan birlikte yaşayabiliyor ve birlikte şu masalarda oturup yeyip içebiliyorsak, bunu kesinlikle Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. O’nun koyduğu kurallar, onun sosyal dünya görüşü bizim tek yolumuz oldu. Bu yoldan ayrıldığımız an kendimizi Ortadoğuda’ki cehennemin içine çekmekten kurtaramayız.”

Önceki İçerikErzin Kaymakamı Yönden İTSO’yu ziyaret etti
Sonraki İçerikTEDAŞ’tan 10 milyon liralık yatırım hamlesi!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.