ATB İRTİBAT BÜROSU TİCARET ODASI BÜNYESİNDE KURULDU

borsa büro4
Mayıs ayında olağan kongresini yaparak yeni yönetimini oluşturan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. İlk olarak ilçeye Teknoloji Fakültesini kazandırmaya söz veren Ticaret Odası Yönetimi binalarının 3. ve 4. katlarını tahsis ederek bunu gerçekleştirmişti.Dün sabah saat 09:00’da Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay Başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri Antakya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Metin Kuseyri’nin de katıldığı bir törenle Dörtyol’a Ticaret Borsası Bürosunun açılış protokolünü imzaladı.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Karapür son bir ayda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra bir açıklama yapan Oda Başkanı Cemal Talay; “Meclis Başkanlığının teklifi ve Yönetim Kurulunun girişimleriyle ilçemizde Ticaret Borsasının olmaması sebebiyle Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerindeki tüm borsada tescil gören üyeler İskenderun Ticaret Borsasına gitmekteydi. Üyelerimize daha iyi hizmet edebilmek için İl Ticaret Borsasıyla bir protokol yaparak Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odamız hizmet binasında yer tahsisi yaparak bir protokol imzalanmıştır. Bu isteğimiz geçen hafta Antakya Ticaret Borsası Meclisinde gündeme gelerek oy birliğiyle kabul edilmiştir. Önümüzdeki günlerde Borsada tescil yapan tüm üyelerimiz Ticaret Borsası İrtibat Bürosu olan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasına gelerek işlemlerini yaptıracaklardır. İlçemize ve üyelere hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.” dedi.
Antakya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Metin Kuseyri’de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Değerli Başkanımız Cemal Talay Bey ile Dörtyol’a Ticaret Borsasının Temsilciliğinin açılması konusunu iki yıl önce görüştük. O tarihte bu işe bazı meclis üyeleri itiraz edince ertelendi. Oda bugün itibariyle kendi binasını tamamlamış durumda. Yeni ve çok daha dinamik bir yönetime sahip.
Bunun yanı sıra bazı firmaların tescillerini İskenderun Ticaret Borsasında yaptırmaları da kanunen mümkün değil. Fakat burada açacağımız irtibat büromuzda Antakya Ticaret Borsamızda yapılan tüm işlemler yapılabilecek. Bu işlemlerden sadece Dörtyol değil, Erzin ve Payas İlçeleri de istifade edebilecek. Burada açılacak irtibat bürosu hem Antakya Ticaret Borsasına, hem de Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odamıza ek bir külfet getirecek olsa da her iki kuruluşumuzun temel kuruluş gayesi üyelerine hizmet etmektir. İlçelerimize irtibat büromuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Önceki İçerikYAVUZ; “DÖRTYOL’A HİZMETİ KENDİME İLKE EDİNDİM”
Sonraki İçerikİlk siyasi şehit anıldı‏!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.