Vakıflı Köyü Konukevi Törenle Açıldı

vakifli
Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Samandağ ilçemize bağlı Vakıflı Köyü’nde yaptırılan Konuk Evi, düzenlenen törenle Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz tarafından açıldı.
Törene, Samandağ Kaymakam Vekili Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutan Vekili J. Yarbay Eşref Torun, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Demir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Ermeni Cemaati temsilcisi Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Din adamlarından Dimitri Dogum, Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun, bazı il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yaklaşık 3 yıl önce Vakıflı Köyü’nü ziyaretlerinde Ermeni Cemaati’nin temsilcisi Cem Çapar ve Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun’un binanın kendilerine tahsis edilmesini talep ettiklerini hatırlatarak, “Taleplerini fevkalade memnuniyet verici bulunca resmi işlemleri başlattık. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait binayı 30 yıllığına Vakıflı Köyü tüzel kişiliğine tahsis ettik, ardından binanın yeniden ayağa kalkabilmesi için bir restorasyon projesi yapıldı daha sonra Samandağ Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği restorasyon projesi yaptı. Bu projenin bir kısmı DOĞAKA’dan bir kısmını da Hatay İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Bu vesile ile; ilçemizin kaymakamına, Ermeni Cemaati’nin temsilcisi Cem Çapar’a, Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun’a, İl Özel İdare Genel Sekreterine, Genel Meclis Üyelerine, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili ve Yönetim Kurulu Üyelerine ve çalışanlarına, mimarından mühendisine kadar herkese teşekkür ederim” dedi.

Önceki İçerik6500 litre motorin ve 21.500 kilogram kabuklu ceviz ele geçirildi!
Sonraki İçerik“Yangın ve Yangından Korunma” konulu eğitim
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.