Çaylı: “Sanayi sitesine TIR girmiyor”

esnaf
İskenderun 2 No’lu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Remzi Çaylı, Suriye olaylarının Hatay ekonomisini ve esnafını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Devletin vermiş olduğu uzun vadeli kredilerin faizi düşük olduğu halde kredilerin de cazip olmasına rağmen istenilen düzeyde olmadığına vurgu yapan Çaylı, esnafın bu krediyi ödemede güçlük çektiğini söyledi.
Çaylı açıklamasında, “Hatay’ın özellikle Suriye olayları ve sınırda yaşanan olaylar ilimiz ve dolayısıyla esnafı olumsuz yönde etkilemiştir. Buradaki esnaf Antakya’ya mal verirken veremez oldu. Biz birlik olarak genel merkeze bu konuları ilettik. Genel merkez de konuyu Başbakanlığa iletti. Hataylı esnafların yaşadığı bu mağduriyetten dolayı Hatay’a özel bir statü ile kredilerin daha uzun vade ve faizsiz verilmesi yönünde girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
İskenderun 2 No’lu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Remzi Çaylı, İskenderun Limanı’nın özelleşmesinin ardından sanayi esnafına yansımalarına da değindi: “İskenderun sanayisinde eski durum yok. Sanayi sitesine TIR girmiyor. Liman belirli kişi ve zümreye hizmet veriyor. TIR’lar tamirleri ve bakımları için Payas ve Dörtyol’a giriyorsa buraya ne faydası var? Daha önceleri İskenderun sanayisinde tanker imalatları yapılıyor ve işler hareketli iken şimdilerde ise sanayi işlerliğini kaybetti. Esnaf limandan beklediğini henüz alamadı. Ama yine de ilerisi için umutluyuz ve bekliyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.