Başarılı projelere 816 bin lira kaynak ayrıldı

dogaka
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 48. Yönetim Kurulu toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO) düzenlenen toplantıda, bölgesel kalkınmaya yönelik ekonomik ve sosyal projeler belirlendi.
Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Kocatepe, bölgede sosyal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen 2013 yılı 2’nci Sosyal Destek Programı’na (SODES) yapılan başvuru sayıları hakkında DOĞAKA üyelerine bilgi verdi. Kocatepe, nihai proje belirleneceğini ve SODES kapsamında Hatay’dan 24, Kahramanmaraş’tan 10, Osmaniye’den 10 olmak üzere toplam 44 proje başvurusu yapıldığı bilgisini verdi.
SODES değerlendirme sürecinde son aşamaya gelindiğinin altını çizen Kocatepe, başarılı bulunan bu projelere 816 bin lira kaynak ayrıldığını belirtti. Bölgede girişimcilik kültürünün hızlandırılması adına her yıl Küçük ve Orta ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme Birliği (KOSGEB) ile çalışma yürüttüklerini aktaran Kocatepe, “Her yıl KOSGEB ile iş birliği içerisinde yapılmakta olan girişimcilik eğitimleri ve kursiyer başvuruları alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda Hatay’da, Merkez, Reyhanlı ve Dörtyol ilçeleri, Kahramanmaraş’ta, Merkez, Afşin ve Elbistan ilçeleri ve Osmaniye’de Merkez, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde toplam 360 girişimci adayının katılabileceği eğitimler için aday kayıtları ajansımız tarafından alınmaktadır. Eylül ve Ekim ayı içerisinde yapılacak eğitimler sonrası iş planı KOSGEB tarafından uygun görülen adaylar, 30 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecekler.” diye konuştu.
Toplantıya, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke ve İl Genel Meclisi başkanları katıldı.

Önceki İçerikPayas Belediyespor kamptan dönüyor
Sonraki İçerikPayas Küçük Sanayi Sitesi’nden Başkan Altan’a Ziyaret..
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.