MMK Lokavt Seçeneğine de Dikkat Çekti!

mmk61
Grevle üretimi duran MMK Metalürji Yönetimi, yüzde 10’luk işçi maaş artışı tekliflerinin sona erdiğini açıklarken, seçenekleri arasında lokavtın da yer aldığına vurgu yaptı.
Yazılı olarak kamuoyuna açıklamada bulunan MMK Yönetimi, 25 Temmuz tarihinde çalışanlarına yönelik %10 oranındaki ücret artışı teklifinin 1 Ağustos tarihine Çelik-İş Sendikası’ndan karşı teklif veya açıklama gelmediği ve sürenin sona erdiğini hatırlattı.
MMK Yönetimi açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Çelik-İş Sendikasının, şirketimizin yaptığı teklifi reddetmesine bağlı olarak yönetimimiz, 25 Temmuz 2013 tarihinde yapılan %10 oranındaki ücret artışı teklifinin bugün itibariyle geçerliliğini yitirdiğini bildirir. Ayrıca, sendika, ücret zammı ile ilgili farklı ölçülerdeki (%10 ve hatta %18 oranında) tekliflerimizi sürekli tekrar tekrar reddetmiştir. “MMK Metalürji” ile Sendika arasındaki görüşmeler bitmemiş olmasına rağmen Şirket, sendikanın karşılıklı şekilde kabul edilebilir bir uzlaşma elde etme arzusunu olduğunu görmemektedir.”
MMK Metalürji’nin ileriye yönelik adımları için seçenekleri gözden geçirdiğinin belirtildiği açıklamada “Şirket özellikle, bütün sonuçlarıyla birlikte lokavt başlatma olasılığını göz önünde bulunduruyor. Buna paralel olarak, MMK’nın Türk yatırımının alternatif geleceği için seçenekler araştırılmaktadır. Bu hususta Şirket, Türkiye kanunlarının norm ve kurallarına tam olarak riayet edecektir” denildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.