“Türkiye’de hepimiz etle tırnak gibiyiz”

orhan astsubay6
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Astsubaylar Derneği İskenderun Şubesi’ni ziyaret etti. AK Parti heyetini kapıda karşılayan Başkan Kazım Çakır ve yöneticiler daha sonra sohbet etmek için dernek binasına çıktılar.
Yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren Dernek Başkanı Kazım Çakır, “Sayın milletvekilimizle uzun süredir beraber olamamıştık. Ancak şu beraberlikle gerçekten büyük memnuniyet ve bu anlamda bir heyecan duyduğumu dile getirmek istiyorum” diyerek başladığı sohbetine Astsubaylarla ilgili olarak da bazı isteklerinin olduğunu tek tek sıraladı. Çakır, “Şu anda mecliste bulunan bir kararname var. Astsubaylarla ilgili. Sizden
bir yardım talep edeceğiz. En son bir tasarı hazırlandı, Genelkurmay’a gitti. Genelkurmay bu tasarıyı daha da genişleterek tabi ki iyileştirme oranında daha çok genişleterek Milli Savunma Bakanlığı’na geldi. Yalnız milli savunma bakanlığında generallerle ilgili ufak bir farklılık var. Bu farklılıktan dolayı şu anda düzeltilmesi amacında tekrar Genelkurmay’a gitti. Bu Genelkurmay’dan gelince sizden bir talebimiz olacak. Size sempatimiz bu topraklardan yetişen birisi olduğunuz için daha çok sempati duyuyoruz. 1200-1330 lira maaş alıyorlar, çocuk okutuyorlar. Bir türlü şu son 2 yıldır emekli astsubaylar ülke gündeminde yer aldı. Sağ olsun gerek başbakanımız gerekse bakanlarımız randevu talep ettiklerinde ilgileniyorlar. Fakat bir türlü neticeye gelinemiyor” dedi.
Daha sonra ise AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Bizler başkanımızla telefonla sürekli görüşmelerimiz oluyor. Başkanımız sağ olsun sizlere sorunlarıyla ilgili, sizlerden aldığı bilgiler doğrultusunda bizleri sürekli bilinçlendiriyor. Biz Anadolu Coğrafyasında Türkiye’de yaşayan insanlar olarak bu bölgede çok güçlü olmak zorundayız. Bizim coğrafyamız bizim ülkemizin sınırları dünyanın en önemli bölgesidir. Yani dünyayı birbirine bağlayan köprü gibidir. Bu coğrafyada bizi hiç rahat bırakmadılar. Yani siz bu coğrafyada birliği beraberliği yakalamanız gerekiyor. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürdüyle, Hıristiyan’ıyla etle tırnak gibi bölgemizde beraber yaşıyoruz. Bakıyorsunuz birileri bir yerde bu ülkede huzuru, birlik beraberliğin olmasını istemiyor” açıklamasını yaptı.

Önceki İçerik“STK’ların gayretini önemsiyoruz”
Sonraki İçerikReyhanlı Şehitlerinin isimleri cadde ve sokaklarda yaşatılacak
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.