“KOSGEB girişimcilik desteğinden faydalanın”

kosgeb3
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile KOSGEB arasında yapılan protokol, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik ” KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu” 29 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Eğitmen Serdar Vayısoğlu tarafından verilmeye başlandı.
İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, 29 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Odalarının eğitim salonunda girişimcilere yönelik eğitim kurslarına başlandığını belirterek, “Amacımız, ilçemizde iş fikri ve girişimcilik ruhuna sahip olup, sermaye gereksinimi duyan girişimci adaylarının önünü açmaktır. Bu uygulamalı girişimcilik kursunu başarı ile bitirip, sertifikalarını alan girişimci adayları, iş planlarını KOSGEB’e sunmak suretiyle girişimcilik desteğinden yararlanma imkanına sahip olmaktadır. Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile başarılı işletmelerin kurulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerler bu girişimcilik eğitimiyle işveren olma yolunda ilk adımını atmış olacaklardır” dedi.
70 saatlik eğitimin sonucunda girişimciler; 30.000 TL hibe desteğinden, 70.000 TL sabit yatırım desteğinden (İki yıl ödemesiz faizsiz) kredi desteğinden yararlanacaklardır.
30.000 TL hibe desteğinin içeriği; işletme kuruluş desteği 3.000 TL, 15.000 TL işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz
15.000 TL. İşletme giderleri desteği olarak da; desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 12.000 (on iki bin) TL’dir. Sabit yatırım desteği; desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 (yetmiş bin) TL’dir.

Önceki İçerikLYS BİRİNCİSİ BURAK BOZKURT GÜRSES ÖDÜLLENDİRİLDİ
Sonraki İçerikMİLLETVEKİLİ MEVLÜT DUDU PAYASLI’LARLA BULUŞTU
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.