TSK: “2 bin kişilik kaçakçı gruba müdahale edildi”

asker müdahale
Genelkurmay Başkanlığı 2 bin kişilik kaçakçı grubuna dün sabah saatlerinde gazla müdahalede bulunulduğunu açıkladı. TSK’dan yapılan açıklamada ayrıca 350 kişilik atlı gruba zırhlı birliklerle önleyici atışlarla müdahalede bulunulduğu ifade edildi.
Türkiye-Suriye Hududunda 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 03.00’da hudut hattında görev yapan güvenlik güçleri tarafından, hudut taşları arasında yaklaşık 1500-2000 kişilik kaçakçı grup tespit etti.
Hudut hattında bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA), bir Tank, bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ile geçiş noktaları kapatıldı ve kaçakçı gruba, hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça ikazlarda bulunuldu.
İkaza uymayan kaçakçı grup, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmaya devam etti ve kaçakçılık girişiminde bulundular Devriye yolunda görev yapan araçlara sınırın Suriye tarafından, daha geride görev yapan araç ve güvenlik güçlerine ise, sınırın Türkiye tarafındaki bir diğer kaçakçı grubu tarafından taş atılarak saldırıda bulunuldu.
Tel engeline kaçakçılık girişimleri esnasında büyük zararlar veren kaçakçılar, bölgede görev yapan güvenlik güçlerini engellenmeye çalıştılar. Güvenlik güçleri tarafından havaya uyarı ateşi açıldı, göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunularak grubun dağılması sağlandı.
Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında bir diğer bölgeden kaçakçılık yapmaya çalışan 300-350 kişilik bir atlı gruba ise, bir ZMA, bir GZPT ve bir ZPT ile önleyici atışlarla müdahalede bulunuldu. Olayla ilgili olarak; Reyhanlı Kaymakamlığına, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığına ve İlçe Jandarma Komutanlığına bilgi verildi ve bölgedeki birlikler takviye edildi.
Genelkurmay önceki gün yine sınırı geçmek isteyen 1000 kişilik kaçakçı grubuna gazla müdahale edildiğini duyurmuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.