“Mısır halkına yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum”

sadullah misir
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Bu mübarek Ramazan günlerinde Mısır halkına yapılan saldırıyı nefretler kınıyorum.” dedi.
İncelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay’da gazetecilerin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Mısır halkının zülme maruz kaldığının altını çizdi. Ergin, “Sözüm ona demokratları, sözüm ona insan hakları savunucularını gözlerimiz arıyor bugün ama onları göremiyoruz maalesef. Yüzlerce insan ateşli silahlarla katledilirken hiçbir şiddet eylemi yapmayan kitlelere karşı böyle hunharca, alçakça yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Bu mübarek Ramazan günlerinde Mısır halkına yapılan saldırıyı nefretler kınıyorum” dedi.
Dünyanın katliama sessiz kalmasının da katliam kadar kendilerini üzdüğünü aktaran Ergin, şöyle konuştu; “Tabi bu katliamın verdiği elem kadar dünyanın suskunluğu, dünyada insan hakları adına demokrasi adına her zaman seslerini yükselten kesimlerin lal olmaları daha fazla üzüyor bizi. Onun için göstermelik ve sahte demokratlar diyeceklerse bugün bir şey demeleri gerekiyor. Yarın başka coğrafyada başka mekanlarda sesinizi yükseltmek hakkını kaybediyorsunuz. Onun için kardeş Mısır halkının yaşamış olduğunu bu acıyı yüreğimde hissediyorum, bu katliamı yapanları lanetliyorum ve şu güzel Ramazan günlerinde bir an önce sona ermesi için Allah’a dua ediyorum.”

Önceki İçerik“Reyhanlı Barajı ile 600 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulanabilecek”
Sonraki İçerikMÜSİAD yönetimi iftar çadırına konuk oldu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.