Bakan Şahin; “Bir taraf dağ, bir taraf deniz, ortasında SEVGİ”

sevgi evi42
SIRADA HUZUREVİ VAR!

Hayırsever Tosyalı ailesi tarafından ülkemize kazandırılan Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, gördüğü manzaradan duyduğu memnuniyeti “Bir taraf dağ, bir taraf deniz, ortasında sevgi” diyerek ifade etti.
Açılış törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, çevre belde belediye başkanları, sanayici iş adamları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, koruyucu aileler ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN TOSYALI BAKANLARDAN TALEPTE BULUNDU
Katılımın geniş olduğu açılış töreninde ezanın okunmasıyla topluca dualar edildi, iftar açıldı.
Sevginin ve kardeşliğin hakim olduğu gecede konuşma kürsüsüne ilk olarak İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı geldi. Tosyalı konuşmasında 3 ana başlığa vurgu yaptı. Organize Sanayi Bölgesine bir alt geçit yapılmasını isteyen Başkan Tosyalı, ayrıca gümrüklerdeki sorunların ortadan kalkması için bakanlardan yardım talep etti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasında İskenderun’dan 16 firmanın olduğunu kaydeden Başkan Tosyalı, ülke ekonomisine çok önemli katkılarda bulunan ve böylesi üstün bir başarı sağlayan firmalara teşekkür ederek konuşmasının noktaladı.

YAVRULARIMIZLA HER ZAMAN BİRLİKTEYİZ
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı ise, yoğun programları arasında zaman ayırarak açılışa teşrif eden Bakan Şahin ve Ergin’e teşekkür etti.
Kimsesiz ve yetim çocuklarımızın kaldığı böylesi bir eseri ülkemize kazandırmaktan dolayı son derece mutlu ve huzurlu olduğunu kaydeden hayırsever iş adamı Tosyalı, “Bizler burayı sadece yapıp bırakmadık. Sürekli çocuklarımızla birlikte olup, onları hayata adapte etmek, yalnızlık hissi yaşattırmamak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz. Annem ve eşlerimiz her fırsatta yavrularımızla birlikte zaman geçiriyorlar. Onları kendi öz evlatlarımız gibi seviyoruz” diye konuştu. Tosyalı, içinde bulunduğumuz Ramazan ayının herkese huzur, bereket getirmesini dilerken, ayrıca Ramazan Bayramlarını kutladı.

ALLAH TOSYALI AİLESİNDEN RAZI OLSUN
Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, Tosyalı ailesinden övgü ile söz etti. Tosyalı ailesinin bölgemizde ve ülkemizde sayılı ailelerden biri olduğunun altını çizen Vali Lekesiz, “Hayırseverlik apayrı bir kavramdır. Kazandığınızla ülkemize kalıcı eserler bırakmanın mutluluğu kelimelerle ölçülemez. İşte Tosyalı ailesi damla damla kazandıklarından böylesi muhteşem eserler ortaya çıkarıyorlar. Bu eserleri yaptıkları gibi, devletimizin bekası için vergilerini düzenli ödüyorlar. Ben Tosyalı ailesini buradan sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarımız sevgi ve saygı çerçevesinde yetişip, gelecek Türkiye’mizin temel taşı olacaklar” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZIN SICAK BİR YUVADA OLMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Açılış törenine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlikten bahsetti. Böylesi hayırlı bir eserin açılışına katılmaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden Bakan Ergin, kimsesiz çocukların kendilerinden anne, baba, kardeş sevgisi ile birlikte sıcak bir yuvada olmalarının tarif edilemez bir mutluluk olduğunu belirterek, “Allah Tosyalı ailesinden razı olsun! Onlar ülkemiz ve bölgemizin kalkınması için ellerinden gelen tüm gayretleri sergiliyorlar. Bunların yanı sıra da böylesi kutsal ve anlamlı projeleri kazandırıyorlar. Bir sloganımız var; ‘Biz Yetmez Ama Evet’ diyoruz. Açılış öncesi Fuat beyle görüştüğümde Sevgi Evleri’nin hemen yanına buranın müştemilatı Huzurevi yapacaklarını beyan ettiler. Şimdiden hayırlı olsun! Ben Tosyalı ailesini hayırlı ve bol kazançlar diliyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

TOSYALI AİLESİNE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Törende son olarak konuşma kürsüsüne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin geldi. Birçok sevgi evi açılışına katıldığını, ancak böyle güzeline hiç katılmadığını dile getiren Bakan Şahin, “Bir taraf dağ, bir taraf deniz, ortasında sevgi. Ben hayırsever Tosyalı ailesine gönülden ve yürekten teşekkür ediyorum. Çocuklarımız burada, iyi ahlaklı, insanları seven ve sayan bir anlayışla yetişiyorlar. Gelecek Türkiye’sinde doktor, mühendis, Milletvekili, Bakan ve Başbakanlar çıkacak. Onların rahatı ve huzuru için devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi. Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten de bahseden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bu noktada Hatay’ın stratejik öneminden de bahsederek, “Hatay’ın mozaiği tüm dünyaya örnektir. Bu sıkıntılı süreçte saflarımızı sıklaştıralım. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim” ifadelerini kullandı. Hatay’a yapılan yatırımlardan da bahseden, Bakan Şahin, “Sayın Adalet Bakanımız tüm enerjisini ülkemizin hukuk ve adaleti için harcarken, bir yandan da Hatay’a yatırımlar için elinden gelen çaba ve gayreti sergiliyor. İşte bu yatırımlardan bir tanesi de Amanos Tüneli.. Biz Gaziantepliler olarak bu projeye Çılgın Proje diyoruz. Gaziantep’i, Kilis’i, Adıyaman’ı tüm Güneydoğu’yu körfezle bütünleştirecek. İnşallah en kısa zamanda faaliyet geçerek, ülkemize kazandıracağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e günün anısına plaket takdim etti.
Daha sonra Bakan Ergin ve Şahin, Vali Lekesiz, Milletvekilleri, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı ailesinin değerli büyüğü Hacı Pervin Tosyalı sevgi evlerine geçerek, çocuklarla bir araya geldi. Bakan Ergin, ve Şahin, çocuklarlar tek tek ilgilenirlerken, minik yavrularımızı da kucaklarını alarak, büyük bir sevgi örneği gösterdiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.