Özel İKEM Anadolu Lisesi’nin LYS Başarısı

ikem basari
Özel İKEM Anadolu Lisesi 2012-2013 eğitim öğretim yılı LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonucu %88.05 yerleştirme oranıyla tercih yapan 67 öğrencisinden 59’unun başta tıp fakülteleri, hukuk, mühendislik, işletme ve uluslararası işletme bölümlerine yerleşme başarısı gösterdiği bildirildi.
Özel İKEM Koleji Kurucusu ve Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz, SBS’de 7 yıl üst üste elde edilen başarının yanı sıra kolejlerinin Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilerinin de LYS başarısından duydukları memnuniyeti dile getirerek “LYS sonuçlarına göre öğrencilerimizin yaptıkları tercihlerle %88.05 oranında bir üniversitelere yerleşmiştir. Öğrencimiz 6’sı Tıp Fakültesini, 2’si Diş Hekimliği, 2’si Fizyoterapi Rehabilitasyon, 3’ü Beslenme ve Diyetik, 5’i hukuk, 2’si mimarlık, 19’u mühendislik, 7’si İşletme, 2’si Ekonomi, 2’si Uluslararası ilişkiler, 2’si Uluslararası Ticaret, 3’ü Psikoloji, 1’i Siyaset Bilimleri ve Kamu yönetimi, 1’i Lojistik, 1’i Sinema ve Televizyon, 1’i de Ebelik bölümlerini kazanarak üniversiteye yerleşme başarısı gösterdiler” dedi.
Kolejin yeni yapılanmasıyla birlikte başarı çıtasının daha yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kurucu Genel Müdür Levent Hakkı Yılmaz “Kolej bünyesinde Anadolu lisesinden sonra gündemimize Fen lisesini de aldık. Onun için de tüm yatırımlarımızı bu yönde yapıyoruz. İKEM Koleji’nde eğitim görecek tüm öğrencilerimize başarılı olmaları için bütün imkânlarımızı kendilerine sunuyoruz. SBS ve LYS’de başarı gösteren başta öğrencilerimiz olmak üzere, eğitim kadromuz ile öğrenci velilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.