Yeryüzü sofrasıyla ‘Hoşgörü’ mesajı verilecek!

dayanisma
Antakya-Armutlu Mahallesi’nde 26 Temmuz Cuma günü yeryüzü sofrası kuruluyor.
Yeryüzü sofrasını Halkın Sofrası olduğunu gösteren Taksim Dayanışma’dan, Antakya Dayanışma’ya destek geldi.
Antakya Dayanışma yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Halkın sofrasında “acılarımızı, ekmeğimizi ve hayallerimizi paylaşıyoruz” şiarıyla İstanbul’dan Antakya’ya gelen Anti-Kapitalist Müslümanların lideri İhsan Eliaçık ve arkadaşları Antakya-Armutlu’da halkla birlikte yeryüzü sofrasında yer alacaklar.
Bilindiği gibi hafta başında sabaha karşı polisler, “şafak baskınıyla” Antakya’daki Sevgi parkına girmiş, gençleri gözaltına almışlardı. Bu tutum halkın büyük tepkisine yol açmış ve her akşam Armutlu mahallesinde oturma eylemleriyle baskılar protesto edilmeye başlamıştı.
Antakya Dayanışması birlik, beraberlik içinde barştan yana demokratik haklarını kullanmak konusunda kararlıdır. Haksız bir şekilde öldürülen Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz’ın katilleri bulunana ve yargı önünde hesap verene kadar demokratik haklarını kullanmaya, yönetenlerin baskıcı politikalarını protesto etmeye devam edecektir.
Bu amaçla 26 Temmuz Cuma günü Antakya Armutlu mahallesinde yeryüzü sofrasını her inanç gruptan temsilcilerin katılımıyla, halkın tüm renklerini yansıtacak şekilde Hatay’ın bir medeniyetler şehri ve hoşgörünün başkenti olduğunu tüm dünyaya gösterecek şekilde kuruyoruz. Yeryüzü sofrası halkın sofrasıdır. Tüm Hatay halkını yarın (bugün) Antakya–Armutlu’ya bekliyoruz. Reyhanlı’da ölenlerin yakınlarının yanı sıra çeşitli inanç gruplarından temsilciler ve Abdullah Cömert ile Ali İsmail Korkmazın aileleri iştirak edecek. Yeryüzü sofralarının herhangi bir sponsoru bulunmuyor. Katılımcılar kendi iftarlarını getiriyorlar. Bu iftarlarda katılımcıların ekmeklerini bölüşerek topluma sevgi, dayanışma ve birlik mesajları vereceklerdir. Bu güzelliği, insanca dayanışmayı büyük bir ailenin üyeleri olarak hep birlikte yaşayalım.”

Önceki İçerik“Mantar hastalığına karşı korunma açısından uyanık olmalıyız”
Sonraki İçerikSerinlemek için göle giren genç hayatını kaybetti
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.