Genç MÜSİAD fark yaratıyor!

genc müsiad19
Genç MÜSİAD’ın geleneksel iftar yemeğine ilgi büyüktü. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar yemeğine katılan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Faruk Akbal, “2013 yılında Genç MÜSİAD, MÜSİAD değerlerine uygun birçok projeye imza atma hedefiyle yoluna emin adımlarla devam edecektir. Türkiye’de ve dış ülkelerde şube sayımız artıyor. Bugün burada açıklıyorum. Londra ve Viyana şubemizi de hizmete açıyoruz” derken, Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Vedat Ergünbaş ise, “Bu Ramazan ayında ayında komşuluğu sadece aynı mekanı paylaşan kişiler olarak sınırlı tutmadık ve din kardeşliğini, hatta insanlık kardeşliğini esas alarak bütün kutsal dinlerin temsilcilerini soframıza davet ettik. Hatay’ın bu birlik ve beraberlik tablosu Dünya’da marka olacaktır” ifadelerini kullandı.
Genç MÜSİAD’ın geleneksel iftar yemeğine, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Genç MÜSİAD Genel Başkanı Faruk Akbal, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Vedat Ergünbaş, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, din adamları, işadamları, Çevre İllerin ve Hatay’ın Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

HER GÜZELLİK BİR BAŞKA GÜZELLİĞİN DAVETÇİSİDİR
İftar yemeğinde ilk konuşmayı Genç MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Vedat Ergünbaş yaptı. Ergünbaş, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik demek olan ramazan ayına bir kez daha kavuşmuş olmanın sevincini yaşıyoruz. Her güzellik bir başka güzelliğin davetçisidir. Dostluğun, kardeşliğin, birlikteliğin, huzurun ve barışın önemini daha derinden hissettiğimiz bu mübarek günler, biz kulların kalp terazimizi bir kaz daha gözden geçirmemizi sağlıyor. Bugün birçok ülkede, savaşlar devam etmekte, açlık, sefaletin yanısıra, insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Küresel eşitsizliğin ve sömürünün yarattığı yoksulluk, açlığı getirmektedir. Arkasından savaşlar, o toplumda yaşanılmaz bir hal almaktadır. Önümüzde gerçekleşen bu olaylar, bize barışın ne kadar önemli olduğunu açıkça ifade etmektedir. Dünya’nın her köşesinde zor günler geçiren kardeşlerimize sabır, metanet ve nusret diliyorum” dedi.

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Genç MÜSİAD Genel Başkanı Faruk Akbal da yaptığı konuşmada Dünyada çok büyük başarılara imza atmış insanların hemen hemen hepsinin genç ve dinamik insanlar olduğunu belirtti. Akbal, “Dünyada ve ülkemizdeki yaşanan değişimleri, dönüşümleri hepimizin çok yakında takip etmesi, algılaması ve ona göre stratejilerini belirlemesi gerekmektedir. Ekonomik, sosyolojik ya da politik gelişmelerin merkezinde gençlerin de olabilmesi için biz Genç MÜSİAD’lılara büyük görevler düşmektedir. Her şeyden önce bu coğrafyanın kadim topraklarının bize yüklediği tarihi misyonu hepimizin çok iyi kavraması gerekmektedir. Ülkemiz biz Genç İşadamı yöneticilerinden, tüm teknolojik gelişmelerden haberdar, kendini sürekli yenileyebilen çağdaş ve bilgili işadamları olmamızı bekliyor. Genç İşadamlarımız ne kadar iyi donanımlı ve hazır olurlarsa gelecekteki rekabet imkanımız o nisbette artacaktır. Örneğin TBMM’de 18 yaşında gençleri görmek istiyoruz. Geleceği inşaa etmek istiyoruz.
Bu bağlamda MÜSİAD’ın bize sağlamış olduğu Genç MÜSİAD’ı bir okul olarak görüyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmaya gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Akbal ayrıca, “Gençlerimiz hiç durmadan, yorulmadan yoluna devam ederek, gayretli ve azimli çalışarak; memleketimizin dünyadaki hak etti yerini almasını temin etmelidirler. Bizler barışın tesisini kurmak; mazlumun sesi olmak ve tüm insanlığa yardımcı olmak durumdayız” diye konuştu.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise, gençlerin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “Gençlerimize güveniyoruz. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiğinde 21 yaşındaydı. Başarmanın yaşı yok. Gençlerimizin enerjisi, Türkiye’nin çağdaş geleceğine önemli bir ivme kazandıracaktır” dedi.
Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mehmet Öntürk de, “Hatay’da kalıcı olan barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamını kaşımaya çalışanların başarısız olacaklarını” ifade ettiler.
Genç MÜSİAD’ın geleneksel hale getirdiği iftar yemeği, davetlilerin hoş sohbetleri ile sona erdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.