MMK; “En fazla yüzde 10 verebilirim!”

mmk
Grev süreciyle zor günler yaşayan MMK Metalurji, yayınladığı basın bildirisinde “Sendika, şirkete karşı ek finansal önerilerde bulunmuştur ki, bu durum görüşme sürecini daha da zorlaştırmıştır. Bizler bugün en fazla % 10 oranında maaş zammı yapabilecek durumdayız” denildi.
Tesislerin durmasından, üretim ve durmadan kaynaklı teknolojik zarardan dolayı gerçekleşen maddi zarara dikkat çekilen açıklamada, finansal önerilerle yapılan görüşmelerde sendika yönetimine götürülen tekliflerin kabul edilmediği hatırlatılan açıklama şöyle:
“Çelik-İş” Sendikası ve şirketimiz arasında, personel maaşları hususundaki görüşmelerin devam edeceğini “MMK Metalurji” personeline bu bağlamda üretimin durması, şimdiden şirketi somut finansal zarara uğratmıştır. Şunu anlamak gerekiyor ki, şirketin doğrudan zararlarının dışında ileride, üretimin yeniden başlaması ile ilgili teknolojik çalışmalara bağlı ek masrafların yapılması gerekli olacaktır. Üretim hatlarımız durana kadar geçen süre içinde sendika, şirketin %18’lik maaş artışı teklifini kabul etmemiştir. Aksine sendika, şirkete karşı ek finansal önerilerde bulunmuştur ki, bu durum görüşme sürecini daha da zorlaştırmıştır.
Buna bağlı olarak (grev ve üretimin duruş sürecinin belirsiz olması şartlarında) biz, potansiyel finansal zararlarımızı ve beklenmedik teknolojik masrafların hesabını yapmak zorunda kaldık. İlk hesaplamaların sonuçları gösteriyor ki, bizler bugün en fazla %10 oranında maaş zammı yapabilecek durumdayız. Bugünkü durumda biz, başka bir alternatif göremiyoruz. Sendika ile görüşmeler sürecinin eskisi gibi devam edeceğini hatırlatırız.“

Önceki İçerikİSDEMİR’DE İŞ BARIŞINI KİMLER BOZUYOR?
Sonraki İçerikTrafik kurallarına uy, bir dakika kaybet!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.