SEVGİ PARKI CEPHANELİK GİBİ!

vali gözalti2
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya’da meydana gelen olaylara karıştığı ve güvenlik güçlerine mukavemet ettiği ileri sürülerek gözaltına alınanların sayısının 32 olduğunu açıkladı.
Valilik toplantı salonunda, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit ve Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Vali M. Celalettin Lekesiz, İstanbul Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla, Hatay genelinde eylemlerin başladığını ve yapılan bu eylemlerin vatandaşın huzurunu kaçırarak, işlerinin de aksatıldığını söyledi. Vali Lekesiz, bir aydır devam eden olaylarda, her türlü kolaylığın gösterilmesine rağmen, Antakya’nın Armutlu Mahallesi ve Gündüz Caddesi’ndeki olaylar nedeniyle, burada yaşayan vatandaşların, erken saatlerde iş yerlerini kapamak zorunda kaldıklarını ve bundan dolayı çok zarar ettiklerini söyledi.

“TURİZME DARBE VURULDU”
Antakya’da yaşanan olaylar nedeniyle kentte bir takım olumsuzluklarında beraberinde yaşandığına dikkat çeken Vali Lekesiz, şöyle devam etti:
“Burada işyeri bulunan vatandaşlarımız satış yapamamaktalar. Bu nedenle, hem maddi yönden zarar ederken, hem de evlerinde biber gazından etkilenmekteler. Huzur ve güveni sağlamak amacıyla, kanaat önderlerinin girişimlerine ve bizim yaptığımız defalarca çağrıya rağmen, bir netice elde edilemedi. Bunun yanı sıra, bu eylemlerin sürekli olarak yapıldığı yolunda yapılan yayınlar üzerine, kentimize turistte gelmez oldu ve turizme de büyük darbe vuruldu.”

GÖSTERİCİLERDE MOLOTOF BULUNDU
Haziran başından bu yana devam eden yürüyüşlerin yasa dışı olduğunu belirten Vali Lekesiz, olayların can güvenliğini tehdit edecek boyuta ulaşması nedeniyle, bundan sonra hiçbir gösteriye izin verilmeyeceğini söyledi. Polisin bu sabah yaptığı operasyonla ilgili ayrıntılar hakkında bilgi veren Lekesiz, “Bu sabah itibarıyla, Sevgi Parkı’na yapılan baskında, çeşitli suç aletiyle birlikte 17 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, yapılan eylemlerde, olaylara karışan ve görüntülenerek adresleri tespit edilen 15 kişi gözaltına alınarak, evlerinde yapılan aramalarda, bol miktarda suç aleti ele geçirilmiştir” diye konuştu.
Operasyonda gözaltına alınanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını belirten Vali Lekesiz, Sevgi Parkı ve operasyon yapılan evlerde ele geçirilen malzemeleri şöyle sıraladı: “Park içerisinde ve çadırlarda yapılan arama neticesinde, toplumsal olaylarda kullanılan ve suç unsuru oluşturan 2 döner bıçağı, 4 gaz maskesi, 60 adet içerisi benzin, tiner, boya karışımı ile dolu kullanıma hazır cam şişe (molotof), molotof yapımında kullanılan malzeme, demir çubuklar ve sopalar, sapan ve bilyeler, 5 litre zift, 18 kilogram boya, bir pet şişede benzin, 25 adet maytap, 10 adet inşaat bareti, bir adet 18 kilogramlık teneke içerisinde yaklaşık 10 litre tiner, 2 tornavida elde edilmiştir. Güvenlik görevlilerini görerek kaçma girişiminde bulunan ve direnen 12 kişi ile yaşı küçük 3 kişi olmak üzere, toplam 15 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adı Sevgi Parkı olan parktaki çadırlardan çıkan ve sevgi ile hiç örtüşmeyen malzemeleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Önceki İçerik“Hayretle izliyoruz”
Sonraki İçerikCENGİZ ŞİRİN İSKENDERUN’A VEDA ETTİ
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.