Matkap; “Türkiye’nin Bütünleşmeye İhtiyacı Var”

matkap
CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Türkiye’yi bütünleştirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Matkap, CHP Kırıkhan İlçe Teşkilatı’nın Delikebirli köyünde verdiği iftar yemeğinde, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere değinerek, “Oradaki insanların arasındaki dayanışma, Türkiye’deki bütün siyasetçilere önemli dersler verdi. Ankara’daki siyaset genelde çatışma kültürü üzerine oturmuştu. Ama gençler siyasetçilere dönüp dediler ki; ‘biz çatışma istemiyoruz, biz dayanışma istiyoruz.’ Dikkat edildi ise o parkta toplanan insanların kimisi ibadetlerini yerine getirdi, kimisi eğlendi. Burada büyük bir dayanışma örneği yaşandı. Türkiye’nin böyle dayanışmalara çok ihtiyacı var. Bundan böyle siyaset alanındaki mayınlar da temizlenecek, siyaset alanında sataşmalar, yerini dayanışmaya bırakacak” dedi.
Bugüne kadar seçmenlerin adeta morfinlendiğini savunan Matkap, şöyle devam etti: “Bilinçli bir şekilde siyaset alanında olmaması gereken konular ne yazık ki siyaset alanını meşgul ediyordu. Siyaset alanında siyaset yapmak isteyenlerin dilinde yanlış yatar meselelerin yeri olmaz. Siyaset alanında sadece yurttaşların, vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, onların daha sağlıklı ve daha zengin olması, karınlarının daha fazla doyması için projeler yarışır. Artık Türkiye oraya doğru gidiyor, artık kimse kimseyi uyutamayacak. Çünkü Allah hiçbirimizi yaratmadan önce sizi nereli yapayım diye sormuyor. Türk mü olmak istersin İngiliz mi olmak istersin, Sünni mi yoksa Alevi mi olmak istersin diye sormuyor. Bütün insanlar eşit doğuyor. Dolayısıyla biz de siyaset alanında bütün bunları tasfiye etme gibi bir iddiamız var. Bundan sonra her siyasetçi ne kadar iddiası ve projesi varsa onunla oy alsın. Türkiye o noktaya doğru gidiyor.”
CHP olarak Türkiye’yi bütünleştirmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Matkap, “Biz ayrışmayı tutuklaşmayı istemiyoruz. Türkiye’nin bütünleşmeye ihtiyacı var. Hepimize düşen görev bir an önce dayanışmayı ve bütünleşmeyi sağlamaktır. Türkiye’yi yeniden komşuları ve Avrupa ile barıştırmak dünya ile barıştırmak istiyoruz” diye konuştu.
Nihat Matkap konuşmasının ardından, CHP’ye katılanlara rozetlerini taktı. İftar yemeğine, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de katıldı.

Önceki İçerikBAŞOĞLU KAYMAKAM AYDIN’A VEDA ZİYARETİNDE BULUNDU
Sonraki İçerikYücelen; “Ayrışmayalım, birleşelim!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.