Levent Yılmaz; “Birbirimizi daha çok sevmeliyiz”

itso iftar3
Adalet Bakanı Sadullah Ergin İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Anıl Lıfe Hotel’de düzenlenen iftar yemeğine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay Ekonomisine yön veren İskenderun’un İş adamları, Oda başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya gelerek, bölge ekonomisi hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar yemeğine Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, KİSİAD Başkanı Tamer Eker, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, vakıf üyeleri, iş adamları ve davetliler katıldı.

GÖNÜLLERE İFTARLARIMIZLA İLAÇ OLMAYA ÇALIŞMALIYIZ
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından üyelerine ve iş adamlarına yönelik düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Yaşamın değerinin daha iyi anlaşıldığı, insanların mutluluk ve huzurunun daha fazla öne çıktığı hoşgörünün ve sevginin ayı Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Hayat bütün hızıyla akıp giderken, bazı zamanlar daha yavaş ve fazla düşünrek ilerliyor. İşte Mübarek ramazan ayı bu aylardan bir tanesidir. İnsanların sınandığı, insanların kendini sınadığı zamanlardan birisidir. Ancak bu bizlerin sadece açlıkla sınanması değildir. İrademiz, nefsimiz, dirayetimiz, düşüncelerimiz, sorumluluklarımız kısacası bir insanı insan yapan değerleri ne kadar taşıyabildiğimiz sınanmaktadır. Çok şükür ki bizler bu kavramı yerine getirebilecek sağlığa sahibiz ve umarım hepimiz de bu sağlığımızı taşımaya devam edeceğiz. Bu gün bu değerli akşamda bir araya gelmemiz elbette bu birlikte yiyeceğimiz yemeğe ihtiyacımız olduğundan dolayı değildir. Bizler başka insanları bir araya getirmenin ne kadar değerli olduğunu anlamak ve anlatmak amacıyla buradayız. Zira yaşam bazen zorludur ve bu zorluk karşısında çaresiz kalan nice insanlar vardır. Ramazan ayı bu insanları hatırlamanın onlara yardım etmenin ve paylaşmanın ayı olduğundan kutsal bir aydır” dedi.
Ramazan ayı bir fırsat ayı olduğunu ifade eden İTSO Başkanı Yılmaz konuşmasının devamında ise, “Bilhassa fazlalıklarımızı fark ettiğimiz ama en çok da eksikliklerimizi gözden geçirdiğimiz, yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama şuuru kazandığımız, nimetlerin kadrini ettiğimiz kutsal bir aydayız Ramazan bir paylaşımdır. En çok da dayanışmadır. Bu da gösteriyor ki tüm gönüllere iftarlarımızla ilaç olmaya çalışmalıyız. Ben Allah’ın insanlara yardımlarının karşılığının karşılığını her zaman verdiğine inanıyorum. Bizler iyi olduğumuz ve paylaşmayı bildiğimi sürece bu yaşamı var eden her şey tüm olumlu yapısıyla karşımıza çıkacaktır. Yaradanın rızasını kazanabilmek için bu ayın kıymetini iyi bilmeliyiz. Birbirimizi daha çok sevmek, ihtiyacı olanlara yardım elini uzatmak ve iyilikte yarışmak zorundayız. Bunun yolu da kötü sözlerden, her türlü fenalıklardan, kalp kırmaktan, etrafımıza ve kendimize zulmetken uzak durmakla başlar. İçinde bulunduğumuz kutsal Ramazan ayı bunların hepsi için en büyük fırsattır. Şimdi düşünme zamanıdır. İyiliklerimiz tüm kalbimizle gerçekleştirme ayıdır. Şimdi kendimizden çok daha fazla insanları düşünme ayıdır. İyiliklerin yaşamdaki kötülüklere ne denli baskın geldiğini gösterebileceğimiz kutsal ramazan ayıdır. Her güçlük tutulan oruç gibi olsun ve her son iftar tadında ve neşesinde olsun. Bu mübarek Ramazan ayın tüm halkımıza, insanlığa ve İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
İskenderun İş dünyası, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Esnaf Oda temsilcileri ve yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar yemeğinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İş adamlarının masalarını dolaştı ve tek tek iftara katılan işadamlarının Ramazan aylarını kutladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.