İTSO Meclisinde projeler anlatıldı

meclis itso1
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında gerçekleştirildi.
İTSO Meclis salonunda düzenlenen toplantıda İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, .Mübarek Ramazan ayının hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.
İTSO Başkanı Yılmaz, “Bilindiği gibi İTSO Yönetim Kurulu olarak, 7 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Oda-Borsa Organ seçimlerinin ardından görevi devraldık. O günden bu zamana kadar geçen 70 günlük süre zarfında İskenderun’un geleceği için yararlı olacağını düşündüğümüz bazı projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.
İTSO Başakanı Yılmaz, Bilindiği gibi iletişimin son derece hız kazandığı teknolojinin hızla yaşamamıza girdiği bu dönemde oda olarak başlattığımız ilk çalışma bütün üyelerimizin cep telefonu ve mail adreslerinin bulunduğu bir veri tabanı oluşturmak suretiyle odamız tarafından düzenlenen bütün etkinlikleri, duyuruları ve mevzuatlardaki değişiklikleri en kısa sürede üyelerimize ulaştırmaktır.
Bu konuyla ilgili odamızda iki personel görevlendirilmiş olup, meslek gruplarının yaklaşık yüzde 40’ının bilgileri tamamlanmıştır. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki; çeşitli nedenlerle cep telefon numaralarını ve mail adreslerini bizimle paylaşmak istemeyen, hatta SMS programımızdan telefon numarasını sildiren üyelerimizin olması, bu çalışmamızdan yüzde 100 verim almamızı olanaksız hale getirmektedir. Üyelerimizin odamıza olan bu olumsuz bakışlarının nedenlerini tespit edip kendilerini bilgilendirmeyi planlıyoruz” dedi..

Otoban ile sanayi arasına yol bağlantısı

İTSO Başkanı Yılmaz, Sanayı esnafını sevindirecek projelerinin olduğuna dikkat çekerek, “Otogar ve küçük sanayi sitesinden otobana yol bağlantısının yapılması, burada bulunan küçük esnafımızın ticari hayatını olumlu yönde etkileyecektir. Bu çalışmamızı bakanımız ve milletvekillerimize bildirdiğimizi ve vekilimiz Orhan Karasayar’ın aldığı randevu sonucunda Mersin 5. Bölge Müdürlüğü ile görüştüğümüzü, müdürlüğün bir proje çizilerek kendilerine müracaat etmemizi istediğini sizlerle paylaşmak istedim. Bu görüşmelerin başından sonuna kadar İskenderun Belediyesi fen İşleri Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü yetkilileri bizlerle birlikte oldular. Tabii bu projelerin bize nasıl bir maliyet getireceğini, proje sonucunda yolun inşaat maliyetinin ne olacağını ve bu maliyetlerin ne kadarını odanın ne kadarını belediyenin ne kadarını da karayollarının bütçesinden karşılanacağını şuan bilemiyoruz. Projeleri çizdirmeyi düşündüğümüz firmalarla görüşüyoruz, maliyetler netleştikten sonrada sizlerle de o süreci paylaşmayı düşünüyoruz” dedi.

Karayolları esnafın kullanımına açılması için çalışmalar yapılıyor

Şehir içinde bulunan karayollarına ait arazinin 5 yıl veya 10 yıl kiralanması ile şehrimizdeki küçük esnafın ürünlerini satabileceği bir alan oluşturulması planlanmaktadır. Bu mekanda hiçbir binaya dokunulmaksızın ve insanların vakit geçirebileceği yeşil alan oluşturularak küçük esnafın ürünlerini indirimli veya kampanyalı olarak satışının yapılmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuyu da Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizle paylaştık. Bölge müdürüyle görüştük ve bir dilekçeyle müracaatımızı yaptık, sonuç alındığında detaylar yine sizlerle paylaşılacaktır” dedi.

Bacasız Organize Sanayi Bölgesi Projesi

İTSO Başkanı Yılmaz, projelerinin arasında çevreye duyarlı bir organize sanayinin oluşması için çalışmalar yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İskenderun bölgesinde ağır sanayi oldukça gelişmiştir. Bu sanayi yatırımlarına ek olarak küçük esnafa da hitap edebilecek bacasız organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuyla ilgili arazi tahsisi yapılaması gerektiğini yine Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizden talep ettik. (NOT: Milli Emlak Müdürü ile de görüşüldü, mezarlığın karşısındaki 350 dönümlük arsa belediye tarafından Sanayi Sitesi alanı olarak lekelendi. İstimlak ve kamulaştırma yapılması gereken bir alan, bu konuyu da oda olarak takip etmekteyiz.)

ABİGEM ile AB Hibelerinden daha fazla faydalanılacak
İTSO Başkanı Yılmaz, “Geçen ayki meclis toplantımızda tanıtımı gerçekleştirilen Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’in Anonim Şirket olma sürecinde, şirkete 25.000 TL sermaye karşılığı yüzde 25 oranında hissedar olmak suretiyle üyelerimizin Avrupa Birliği Hibelerinden daha fazla yararlanmalarını sağlamayı amaçlamaktayız. Bu konuyla ilgili yerlere müracaatlar yapılmıştır. Bu ortaklığın; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasından sonra, haftada en az 2 gün Avrupa Birliği Hibe Projeleri Uzmanı odamızda üyelerimize danışmanlık hizmeti verecektir.” Dedi.
Kendi Arsamıza kız öğrenci yurdu yapılacak
İTSO Başkanı Yılmaz, “İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile birlikte hareket ederek yüksek öğrenim öğrencilerinin güvenli bir ortamda barınacağı kız öğrenci yurdu yapmayı hedeflemekteyiz. Bu konuyla ilgili olarak hem odamız yönetimi hem de vakıf yönetimi gerekli çalışmaları yapmaktadır. Kendi arsamızı alıp kendimiz inşa etmeliyiz diye düşünüyoruz. Odamızın stratejik planında yer alması ve akreditasyonun gereği olması itibariyle, odamızda birçok kurs ve seminer düzenlenecektir. Bu konuyla ilgili Halk Eğitim Merkezi ile protokol imzalama aşamasındayız. Ayrıca; Ticari Arapça, Satış ve Pazarlama, Dış Ticaret, Ön Muhasebe ve KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri için gerekli duyurular yapılmış olup, bu kurslara katılmak isteyen üyelerimizden başvuru alınmaktadır” diye konuştu. .
İskenderun Güvercini marka olacak

Hatay’ın Marka Kent olma sürecinde Dünyaca ünlü İskenderun Güvercininin ülkemizde tanıtımının yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken İTSO Başkanı Yılmaz, “Sivas’ın köpeğiyle, Denizlinin horozuyla, Van’ın kedisiyle, Karadeniz’in hamsisiyle tanındığı gibi Hatay’ında İskenderun Güvercini ile tanınması gerektiğini düşünüyoruz.Bu bağlamda odamız tarafından planlanan İskenderun Güvercini barış adası projesini hayata geçirilmesi Hatay’ın tanıtılmasına katkı sağlayacaktır diye düşünmekteyiz.. Yaklaşık 2 aylık süre kapsamında ürettiğimiz bu projelerle ilgili olarak gerekli makamlarla görüşmeler yaptık. Ancak bu projelerin hayata geçirilmesinde İTSO’nın tam anlamıyla mesul tutulmasını beklemek gibi bir yanlışa da düşmemeliyiz. Bizler esnafımızı ve sanayicimizi temsil eden bir kurum olarak şehrimizin ihtiyaçlarını üst makamlara iletme konusunda öncü olabiliriz. Direk olarak karar verip çözüm üretme hakkına sahip değiliz. Bu detayı herkesin dikkate almasını da özellikle rica ediyorum” dedi.

İTSO Meclisinde gündemdeki konular kabul edildi

İTSO Meclisinde yapılan konuşmaların arından, ABİGEM A.Ş. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM)’in Anonim Şirket olma sürecinde, şirkete 25.000 TL sermaye karşılığı yüzde 25 oranında hissedar olma projesi kabul edilirken, yine Oda Hakem heyeti ve bilirkişi seçimi görüşüldü ve karar oy birliği ile kabul edildi. İTSO’nun Temmuz ayı Meclis toplantısında Hesapları inceleme komisyonun belirlenmesi kabul edildi. İTSO Meclisi Temmuz ayının son gündem maddesi olan 2013 yılı Haziran ayı Mizanı da görüşülerek karara bağlandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.