Hatay için 1515 proje!

vali proje
Hatay’ın 2013 yılı içerinde kazanacağı yeni projelerin sayısı bin 515 olarak açıklandı. Bu projeler için toplam 1 milyar 864 milyon lira kaynak gerekirken, projeler için ayrılan kaynak ise 412 milyon 330 bin lira olarak belirtildi.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz başkanlığında bu yılın üçüncü toplantını yapan İl Koordinasyon Kurulu, Hatay’a bu yıl yapılacak olan projelerin son durumunu görüşerek yapılması gerekenler konusunda istişarelerde bulundu.
İl Özel İdaresi toplantı salonundaki koordinasyon kurulu toplantısında Hatay’daki kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra bölge müdürleri de hazır bulundu. Toplantının açılışını yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, yerel ekonomide tutumlu davranmanın bölge yatırımına çok büyük artılar kazandırdığını söyledi. Tutumlu davranmanın amacının ilin ülke çapında rekabet gücünü artırmak olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, Hatay’ın yapılan projeler ve hayata geçirilen eserlerle bölgede rekabet gücünü en çok artıran iller arasında olduğunu söyledi.
Yılın ilk üç ayında yüzde 30,5 ihracat artış oranıyla Hatay’ın ülke genelinde bu alanda ilk sırada yer aldığını aktaran Vali Lekesiz, ihracat artışının komşu ülke Suriye’deki karışıklığın sona ermesi durumunda çok daha yüksek rakamlara ulaşacağını kaydetti. Hatay’da hazırlanan projelerle önemli olanın hem ile yatırım sağlamak hem de ilin potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden Lekesiz, bu projelerle Hatay’ın rekabetçi gücünün gün yüzüne çıktığını vurguladı.
Hatay’da bu yıl için hazırlanan bin 515 projenin yüzde 26’lık kısmının tarım alanında oluşturulduğuna değinen Vali Lekesiz, bu alanı yüzde 23,93’lük bir payla eğitim alanının takip ettiğini söyledi. Şu ana kadar hazırlanan projelerden 446 tanesinin sona ererek hizmete girdiğini aktaran Lekesiz, diğer projelerin de sonlandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Toplantıda konuşan Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’de üniversite olarak hazırladıkları ve çalışma içinde oldukları projeleri katılımcılarla paylaştı. Üniversitede yeni fakülte ve binaların yapılması için ihale işlemlerinin yapıldığını ve inşaat haline gelindiğini kaydeden Rektör Güder, bu yılsonuna kadar yeni rektörlük binasının tamamlanarak hizmete gireceğini aktardı. Yeni rektörlük binası dışında başta teknokent ve denizcilik fakültesi olmak üzere yeni projelerin üzerinde yapılan inşaatın sürdüğüne değinen Güder, bu inşaatların da tamamlanması için gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Rektörü Güder’in ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü gibi kurum müdürleri de kendi alanlarında Hatay’da yapılan projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Toplantıya, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Hatay Vali Yardımcıları, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Hasan Koçyiğit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin ile çok sayıda kurum ve kuruluş müdürü katıldı.

Önceki İçerikVali Lekesiz’den Gaziler Derneği’ne Ziyaret..
Sonraki İçerikHatay MKÜ’den Engelsiz Kampüs!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.