LÜTFEN SAĞDUYU!

isdemir07 copy
Sendika grevle işi yokuşa sürüyor.. İsdemir yönetici kadrosunun da, çalışanlarına sık sık ‘sağduyu’ çağrısı yaparak, başlatılan grev sürecinde duruşunu katiyen değiştirmeyeceği öğrenildi. Çelik-İş Sendikası açıkladığı grev kararını İsdemir İsmail Akçakmak kapısında başlattı. Sendika; yaptığı açıklamayla tansiyonu yükseltirken, grev kararı ile geçen her dakika, maddi ve manevi zarar yaşayan İSDEMİR’in de duruşunu değiştirmeyeceği öğrenildi. İsdemir Genel Müdürü Özhan sürekli çalışanlarına; geleceklerine sahip çıkmaya ve el ele vererek bu zorlu süreci aşmaya davet ediyor.
İSDEMİR yönetici kadrosu, % 51’lik zam oranının Türkiye’nin ve sektörün bulunduğu ekonomik pariteler itibariyle emsali olmayan bir talep olduğunu hatırlatıyor.. Haklı olarak; bu talep başta İSDEMİR çalışanları olmak üzere paydaşları, tedarikçileri, müşterileri, bölge ve ülke ekonomisini zor bir sürece sokacak ve gerek çalışana gerekse bölge ekonomisine büyük zararlar verecek.
İSDEMİR yönetimi; tamimlerde istenilen maaş zammının kabul edilemez olduğunu hatırlatırken, yaşanan bu süreçte bölgenin sektörel anlamda en yüksek maaşını alan çalışanların haklarını da savunuyor. Bugüne dek çalışmak isteyen personeline kapılarını sürekli açık olduğunu anlatan yönetimin, şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde çalışanlarının geleceklerine sahip çıkmaya ve el ele vererek bu zorlu süreci aşmaya davet etmesi, iş barışı ve huzura odaklandıklarını gösteriyor.
Ancak tüm iyi niyet çağrılarına rağmen, ‘grevin’ doğuracağı olumsuzluklar ortada..
Türk Demir-Çelik sektörünün mihenk taşları arasında yer alan İSDEMİR, alınan grev kararı ile geçen her dakika maddi ve manevi zarar yaşıyor.
İSDEMİR yönetim kadrosu, başlatılan grev sürecinde duruşunu katiyen değiştirmeyeceği edinilen bilgiler arasında..
İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ın, çalışanları sağduyuya davet etmesinin olumlu bir etki yaratacağı bekleniyor.

Önceki İçerikBÜLENT ÖZER NE DİYORSA O!
Sonraki İçerikİSDEMİR KAPANSIN MI?
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.