Gri Yapı inşaat sektöründe farkını konuşturdu

mehmet kesik (3)
İskenderun’da başarıyla çalışmalarını sürdüren Gri Yapı Limited Şirketi, teknolojinin yarattığı tüm imkânları kullanarak ayrıcalığını gösteriyor. 2009 yılında dünya standartlarında, kaliteli ve modern yapılar inşat etme misyonuyla kurulan Gri Yapı Limited Şirketi, bu misyona uygun projeler geliştirmeye devam ediyor. Kurulduğu ilk günden bu güne artan ivmeyle birçok başarılı projenin altına imza atan Gri Yapı, yakaladığı bu ivmeyi inşaat sektörü için geliştirilen en son teknolojileri projelerine yansıtarak çalışmalarına devam ediyor. Gri Yapı Limited Şirketi sahibi girişimci ve başarılı İnşaat Mühendisi Mehmet Kesik, Geopanel plastik duvar kalıbını yaptığı inşaatlarda kullanarak farklılığını gösterdi. Akdeniz Bölgesi’nde ilk defa İskenderun’da kullanılan tekrar kullanılabilir modüler plastik duvar kalıbı, işçiliği kolaylaştırdığı gibi, zamanın da iyi kullanılmasını sağlıyor. İnşaat sektöründe bölgemizde kendini benimsettiren Gri Yapı, her şeyden önce kaliteyi ön planda tutuyor. İşte Geopanelin sağladığı avantajlar;

HIZ
En ağır geopanel sadece 11. kğ’dir. Tek kişi tarafından kolay ve hızlı bir şekilde monte edilebilir. Paneller, basit bir dönüşle kilitlenen plastik kollar ile kolayca birleştiriliyor ve ayrılıyor.
Geopanel monte edilirken veya beton dökümü sırasında hiçbir kalıp ayırıcı madde veya özel işlem gerektirmiyor.

KURMA
Panellerin dış kenarı panelleri yerleştirmek ve montajı kolaylaştırmak için nervürlüdür. Panellerin üzerinde geleneksel çelik panellerde kullanılan standart saplama ve saplama koruyucularına uyan delikler vardır.

SÖKME
Beton plastiğe yapışmadığından, sökme işlemi son derece kolay ve hızlıdır. Kalıp, deterjan veya başka bir madde kullanılmadan sadece su ile temizleniyor.

DEPOLAMA
Geopanel, tamamen sökülebilir ve her türlü ortamda depolanabiliyor.

MODÜLERLİK
Tüm parçalar standart 60 cm. yüksekliğinde ve 20, 25, 30, 35, 40 ya da 120 cm. uzunluğundadır. Sistemin modülerliği sayesinde panellerin kesilmesi veya uyarlanması gerekmiyor.

İNŞAAT ALANINDA TAŞIMA
Kalıplar hızlı açılan kollar sayesinde süratli bir şekilde sökülebilir, düşük ağırlığından dolayı vinç kullanılmaksızın inşaat alanında kolayca taşınabilir.

TEKRAR KULLANIMI
Geopanel, geleneksel sistemlere göre, çok az bakım gerektirir. Doğru bir şekilde temizlendiğinde ve uygun olarak kullanıldığında en az 100 döküm problemsiz bir şekilde tekrar kullanılabileceği gibi çok uygun maliyetlidir.

SONUÇ
Geopanel ile oluşturulan yüzeyler brüt beton olarak bırakılabiliyor.
Geopaneller duvarlar, köşeler, çit duvarları, havuzlar, kapılar ve pencereler, asansör boşluklarında uygulanabiliyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.