Bu başarıya şapka çıkarılır!

tosçelik fen lisesi
LYS’de Türkiye 9.su ve aynı zamanda Hatay birincisi olan Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi Utku Can Güven’e İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su tarafından bilgisayar hediye edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, Tosçelik Fen Lisesi okul idaresi ile LYS Türkiye 9.’su Utku Can Güven İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su tarafından Kaymakamlıkta konuk edildi.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, kentte LYS’de derece yapan çeşitli liselerinden öğrencinin bulunduğunu belirterek, ”İlk 10 bine giren 47 öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerimiz Makzume Anadolu Lisesi, Şemsettin Mursaloğlu, İbni Sina, İkem Koleji, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Fatih Anadolu Lisesi’nden” dedi. Kaymakam Ali İhsan Su, Utku Can Güven’in Lisans Yükseltme Sınavında Türkiye 9.’luğu başarısı göstermesinde Tosçelik Fen Lisesinin, öğretmenlerinin, en önemlisi de öğrencinin velisinin büyük katkısı bulunduğunu söyledi.
Utku Can Güven, Kaymakam Ali İhsan Su’ya teşekkür ederek “Öncelikle ziyaretimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Beni burada ağırlamanız gerçekten beni çok memnun etti. Bu başarıyı elde etmemde en büyük pay ailemindir. Şimdi ki hedefim Amerika’da okuyup, Elektrik Mühendisi olmaktır. Vatanıma ve milletime hayırlı bir birey olmak istiyorum” diye konuştu. Kaymakam Ali İhsan Su LYS Türkiye 9.’su Utku Can Güven’e başarısından dolayı dizüstü bilgisayar hediye etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.