Büyük buluşmada Arsuz’a beş ‘YILDIZ’lı projeler!

necati yildiz
Büyükşehir yasasıyla ilçe statüsüne kavuşan Arsuz, 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Hatay’ın en gözde seçim bölgelerinden biri oldu. CHP’den Arsuz Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Avukat Necati Yıldız, ‘Büyük Arsuz Buluşması’ sloganıyla 1200 kişilik verdiği iftar yemeğinde Arsuz için mega projelerini açıkladı. 1200 kişinin katıldığı salonda orantısız sevgi ve kardeşlik vardı.
Arsuz Gümüş Otel’de verilen iftar yemeğine CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, parti ilçe teşkilat üyeleri, Arsuz’a bağlı köylerin muhtarları ve çok sayıda partili ve Arsuz halkı katıldı.
CHP Arsuz Belediye Başkan aday adayı Necati Yıldız, gelen tüm davetlileri sıcak ve samimi bir şekilde karşılayıp tokalaştı.

BU PROJELER ARSUZ’U DÜNYA KENTİ YAPACAK
Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla iftar açıldı. İftar yemeğinin ardından alkışlarla kürsüye gelen CHP Arsuz Belediye Başkan aday adayı Av. Necati Yıldız, Arsuz için birbirinden önemli ve Arsuz’un adını tüm dünyaya duyuracak projelerini açıkladı. Yemek festivallerinden, Sosyal market’e Uçan Balondan, Organik Pazar gibi devasa projelerini detaylarıyla açıklayan Yıldız, iftar yemeğine katılan başta Milletvekilleri olmak üzere tüm davetlilerden alkış aldı.

BURADA ORANTISIZ SEVGİ VE KARDEŞLİK GÖRÜYORUM
Yıldız açıklamalarında “ Taksim Gezi Parkı dili ile konuşacak olursak burada orantısız bir coşku, orantısız bir sevgi ve orantısız bir kardeşlik görüyorum. Bu güzelliğinizi, bu muhabbetinizi, bu samimiyetinizi Allah daim etsin. Bilindiği üzere Hatay büyük şehir statüsüne kavuştu. Karaağaç’tan Kale köyüne kadar Arsuz büyük bir ilçe oldu. Bu yeni ve büyük ilçenin büyük yatırımlara ve büyük projelere ihtiyacı var. Hazırlamış olduğumuz bazı projelerimizi siz değerli halkımıza sunmak ve fikir alışverişinde bulunmak bize büyük bir mutluluk verecektir. Şimdi hemen bu projelerimizi sunacağız ve ardından kısa bir sohbetimiz olacak. Biz bu projeleri nasıl gerçekleştireceğiz? CHP büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Cumhuriyeti kuran ve devrimler gerçekleştiren bir partidir. Çağdaşlık yolundaki kazanımlarımızın çoğunu CHP gerçekleştirmiştir. Öte yandan Hatay ve Arsuz tarihi milattan önce 40.000 yıllarına kadar dayanır. Anadolu’daki ilk yerleşim birimlerinden birisidir. Antik çağlardan itibaren Hatay halkı dönemin en ileri medeniyet seviyesine erişmiştir. Hatay ve Arsuz halkı uygarlıklar kuran, keşifler yapan, icatlar bulan bir halktır. İlk yazılı anlaşmanın yapıldığı, ilk hukuk kurallarının uygulandığı, ilk kadın haklarının yazıldığı, ilk barış anlaşmasının hazırlandığı yer bu coğrafyadır. Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar’dır. Hıristiyan kelimesinin ilk kullanıldığı yer Hatay’dır. St. Pierre Kilisesi Hıristiyanlığın ilk kiliselerinden biridir. Bu şehir daha sonraki dönemlerde deprem gibi çeşitli doğal afetler nedeniyle bir süre geri kalmıştır. Şu anda Cami, havra ve kilisenin yan yana olduğu ve din, dil, ırk ayrımı olmaksızın barış içerisinde yaşanılan ender şehirlerden biridir. Ama artık eskisi gibi bilimde, sanatta, turizmde, ticarette ve sporda da yeniden öne geçmenin vakti gelmiştir. Tarihte defalarca bunu başarabilen bu halk yeniden yapabilir, yeniden başarabilir” diye konuştu.

ARSUZ OVASI HUZUR YUVASI OLACAK
Yola çıkarken yanınıza almayı unutmamanız gereken bazı şeyler olduğunu kaydeden CHP Arsuz Belediye Başkan aday adayı Necati Yıldız, “Bunlardan birincisi ananızın hayır duası, ikincisi vefa duygusu, üçüncüsü sımsıcak yüreğinizi, dördüncüsü samimiyetle bakan gözlerinizi yanınıza almayı unutmamanız gerekir. Ben hepsini yanıma aldım da geldim karşınıza. Sizin de bunları yanınıza aldığınızdan eminim. O halde birlikte bu büyük yolculuğa var mısınız? Anadolu’nun yiğit insanları, Arsuz’un yiğit insanları yeni bir Arsuz yaratmaya, yeni bir düzen kurmaya var mısınız? Dünyaya örnek olmaya var mısınız? Yıllar önce televizyonda olimpiyatları izliyordum. Fiziksel ve Zihinsel Engelli Sporcuların katıldığı 100 metre yarışını canlı izliyordum. Dokuz yarışmacı başlama çizgisinde toplandı. Start işareti verilince hepsi birden fırladı. Yarışmayı kazanmak için çok istekli görünüyorlardı. Yolu yarılamışken içlerinden genç bir delikanlı tökezleyip yere düştü ve ağlamaya başladı. Diğer sekiz genç ağlama sesi ile durup geriye baktılar. Sonra hepsi yönlerini değiştirip geriye döndüler. Yere düşen arkadaşlarını ayağa kaldırıp dokuzu birden kol kola girip bitiş çizgisine doğru hep birlikte yürüdüler. Bu esnada tüm stadyumdaki on binlerce insan ayağa kalkarak dakikalarca bu gençleri alkışladı. Bu olaydan da anlaşılacağı üzere ‘Gerçek olan tek bir yarış vardır, insanlık yarışıdır’ İşte bu örnekte olduğu gibi ‘Arsuz ovası, huzur yuvası’ olacak. Hep beraber hazırlayacağımız ve gerçekleştireceğimiz projelerle güzel ilçemizi turizm cenneti yapacağız, sanat cenneti yapacağız, spor cenneti yapacağız. En lezzetli sebze ve meyveleri yetiştireceğiz. En güzel balıklar bizim olacak. Sizlere bolluk bereket vaat ediyorum, zenginlik vaat ediyorum. Kıskanılan imrenilen bir ilçenin mensubu olacaksınız. Arsuz’da yaşayan tüm hemşehrilerim gururla ‘Ben Arsuz’luyum diyecek.’ İnsanlar sizi parmakla gösterecek. ‘Bu Arsuz’lu’ diyecekler. Bir sözünüz senet kabul edilecek. ‘O bolluk bereket yuvası Arsuz’da yaşıyor’ diyecekler. ‘O, yiğit insanların yaşadığı bir bölgenin insanıdır’ diyecekler” İfadelerine yer vererek salonda bulanan tüm davetlilerden alkış aldı.

BEN KELİMESİNİ TARİHE GÖMECEĞİZ; BİZ KELİMESİ DÜSTURUMUZ OLACAK
Tüm bunları Arsuz halkıyla birlikte gerçekleştireceklerinin altını çizen Yıldız, Ben kelimesine tarihe gömeceklerini ifade ederek, “Biz kelimesi düsturumuz olacak. Dünyanın en ünlü filozofu Sokrates ‘Bildiğim bir şey varsa hiçbir şey bilmediğimdir’ demiştir. Gerçekten de bilimsel olarak kanıtlanmıştır insan beyninin ancak %7’sini kullanabilmektedir. Bu nedenle hepimizin birbirimizin bilgisine ihtiyacı var. Ben size bir elma versem, siz bana bir elma verseniz. Sonuçta ikimizin elinde birer elma kalacaktır. Siz bana bir bilgi verseniz ben size bir bilgi versem bu defa ikimizde de iki bilgi olacaktır. İşte bu yüzden tıpkı sevgi gibi bilgi de paylaşıldıkça çoğalır. Göçmen kuşların nasıl uçtuğunu mutlaka fark etmişsinizdir. Çünkü Arsuz ve Belen ilçelerimiz dünyanın en önemli göçmen kuş yolu üzerindedir. Göçmen kuşları V şeklinde bir formasyonla uçarlar. Bilim adamları bu kuşların neden V şeklinde uçtuklarını araştırmışlar. Ve sonuçta şu sonuca ulaşmışlar. Uçan her kuş kanat çırptığında arkasındaki kuşu kaldıran bir hava akımı yaratıyordu. Birbirlerinin kanat çırpınışlarındaki hava akımını kullanarak uçuş mesafelerini %80 oranında uzatıyorlar. Yani tek başlarına uçabilecekleri maksimum yolu grup halinde iki kat daha fazla uçabiliyorlar. En başta uçan lider kuş yorulduğunda en arkaya geçiyor. Hemen arkasındaki öne geçip liderliği devir alıyor. Bu değişikliği sürekli yapıyorlar. Gruptaki bir kuş uçamayacak duruma gelirse, bu kuşa yardım etmek amacıyla gruptan iki kuş ayrılıyor ve korumak üzere yanına gidiyorlar. Tekrar uçabilene kadar veya ölümüne kadar yerde onunla beraber kalıyorlar. Sonra da tekrar bir V formasyonuna katılıp kendi gruplarına ulaşıncaya kadar beraber uçuyorlar. Bazı insanlar küçümsedikleri kişilere ‘kuş beyinli’ derken aslında onlara iltifat ettiklerinin farkında değiller. Keşke tüm insanlık bu göçmen kuşlar kadar dayanışmacı olsaydı. Keşke tüm insanlık iyilik için birlikte hareket etseler. Keşke tüm insanlık bu kuşlar kadar özgür olabilse. Fakat yerelde Arsuz halkı olarak biz bu birlikteliği gerçekleştirebiliriz. Bu dayanışmayı sağlayabiliriz. Buna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

YOLUMUZ VE BAHTIMIZ AÇIK, GÜNLERİMİZ AYDINLIK OLSUN
Konuşmalarında önemli ve düşündürücü örnekler vererek her zaman birlik ve beraberliğe vurgu yapan CHP Arsuz Belediye Başkan aday adayı Necati Yıldız, açıklamalarının sonunda yine önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Yıldız, “Yaklaşık iki bin yıl önce bilge bir adam çölde öğrencileriyle otururken demiş ki; ‘Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz?’ ‘Tam olarak ne zaman karanlık başlar, ne zaman ortalık aydınlanır?’ diye sorar. Öğrencilerden biri; ‘Uzaktaki sürüye bakarım, koyunu keçiden ayıramadığım zaman akşam olmuş demektir.’ Başka bir öğrenci söz almış ve ‘hocam’ demiş. ‘’İncir ağacını, zeytin ağacından ayırdığım zaman anlarım ki sabah başlamıştır. Bilge adam uzun bir süre susmuş. Öğrenciler meraklanmışlar ve ‘Siz ne düşünüyorsunuz hocam’ diye sormuşlar. Bilge şöyle demiş; ‘Yürürken karşıma bir kadın çıktığında güzel mi çirkin mi, siyah mı beyaz mı diye ayırmadan ona arkadaş diyebildiğimde ve yine yürürken önüme çıkan erkeği zengin mi yoksul mu diye bakmadan, aldırmadan, KARDEŞİM sayabildiğimde anlarım ki Sabah olmuştur, AYDINLIK başlamıştır. Haydi, hep birlikte bu ‘Büyük Yolculuğa’ beraber ele ele çıkalım. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Günlerimiz Aydınlık olsun” diyerek sözlerine son verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.