Varlıbaş Uyku Sarayı huzur veriyor!

uyku sarayı (5)
Bölgemizin eşsiz doğa güzellikleri başarılı girişimcilerle her geçen gün göz kamaştırıyor. Belen’e bağlı Atik Yaylası’nda hayata geçirilen Uyku Sarayı, ihtişamlı yapısıyla görenleri adeta büyülüyor. Muhteşem doğa güzelliğini, tesisleriyle bütünleştiren girişimci ve başarılı iş adamı İsmail Varlıbaş, bölge halkına harika bir ortam sağladı.
Hatay’ın ilk ağaç evleri, Varlıbaş Grup tarafından Atik Yaylası’nda kuruldu. TKDK destekli oluşturulan projede, yayla turizmine de büyük katkı sağlaması hedefleniyor.
Uyku Sarayı adı verilen 15 evde uyumakla birlikte sabah kahvaltısında yerli ürünlerle hazırlanan kahvaltı keyfi, doğa manzaralı görünümüyle büyüledi.
Hatay’ın en güzel yaylaları arasında gösterilen Atik yaylası, AB’ın öncülüğünde geliştirilen projeyle ilk kez bungalow evlerini inşa etti. Tamamı çam ağacından yapılan 15 evin etrafı, yaylanın ağaçlarıyla kaplı vaziyette olması ayrı bir değer kazandırıyor.
Şehir gürültüsünden kurtulmak, dinlenmek ve yeni döneme zinde hazırlanmak isteyenler için önemli bir adres olarak gösterilen Varlıbaş Uyku Sarayı, 1 milyon liralık harcamayla tamamlandı. Konuya ilişkin bilgiler veren Genel Müdür İsmail Varlıbaş, ağaç evlerde yatmanın ve dinlenmenin sağlık açısından çok önemli avantajlar kazandırdığına dikkat çekerek, hayalinde uzun süredir bulunan bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
İsmail Varlıbaş, Karadeniz’de yaygın olan bu tesisleri özellikle Atik Yaylası’nda uygulamak istediğini hatırlatarak “hayalimdeki bu projeyi AB desteğiyle hayata geçirdim. Çok zor bir projeydi ama başardığım için çok mutluyum” dedi.
Bu tür projelerin bölgede çok yaygın hale geleceğini dile getiren İsmail Varlıbaş, “Avrupa’da bu projeler yaygın haldedir. Bu proje şehir insanı ile kırsal alanda kardeş aileler oluşuyor. Özellikle yazları çok sıcak olan İskenderun bölgesindeki böyle bir proje buradaki insanı rahatlatacaktır. Kırsal alandaki uykunun ne denli vücudunu dinlendirdiği burada kalındığında görülecektir. Burada yatan insan, sabah kalktığında kendini yenilemiş bir vaziyette görür. Özellikle ağaç evler, insanın performansın da arttırıcı özelliklere sahiptir. Özellikle işadamları, bu günü konutlarda çok rahat edeceklerdir. Çünkü beyinleriyle çalışan bu insanlar, sabah rahat bir şekilde işine dönmesi gerekiyor. Rahat eden bir insan sağlıklı kararlar verir. Bu düşüncelerle bu projeyi hayata geçirmeye çalıştım” dedi.
Varlıbaş, tesisin aktif hale getirmek için bir dizi projelerinin de bulunduğuna dikkat çekerek “Restoranımızda yöresel yemeklerin yanında balık, kebap çeşitleri, yöresel kahvaltı menüsünü açık büfe olarak sunuyoruz. Bunun yanında bölgeye has kuş olan İncir kuşunu ve ördek etini da ikram ediyoruz. Tabi şu anda incir kuşunun mevsimi olmadığı için sunamıyoruz. Bizler şu anda insanları kırsal alana nasıl çekebilirizin çalışmasını yapıyoruz. Şu anda tesislerimizde at ve bisiklet yürüyüşleri aktivitelerimiz var. Sıcak ve ailevi bir ortam sağladığımız için büyük ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.
Ağaç evlerin faydaları anlatmakla bitirilemeyeceğini dile getiren İsmail Varlıbaş, kokusu insana ayrı bir keyif ve rahatlık veren çam ağacını kullandıklarını dile getirerek, futbol turizmi için de yapacakların sahalarla takımları tesise davet edebileceklerini sözlerine ekledi.

Önceki İçerikOSB, İTSO el ele!
Sonraki İçerikFESTİVAL!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.