Çolak 3. sınıf emniyet müdürü oldu!

emniyet terfi
Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından bir üst rütbeye terfi edenlere düzenlenen törenle rütbeleri takıldı. İskenderun ilçe emniyet müdür yardımcılığı görevini başarıyla sürdürmekte olan Selçuk Çolak da terfi töreninde 4. sınıf emniyet müdürlüğünden 3. sınıf emniyet müdürlüğüne yükseldi.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Oteli’nde düzenlenen rütbe terfi töreninde yaptığı konuşmada, barış ve huzur ortamının demokratik kollar içerisinde sağlanması, temin edilmesi, diğer taraftan hür ve serbest ortamın devam ettirilmesi polis teşkilatının en önemli görevleri olduğunu belirtti.
Terör başta olmak üzere organize suçlar ve uyuşturucuyla mücadelede başta olmak üzere polislerin jandarmayla işbirliği içerisinde güzel çalışmalar yaptığını ifade eden Lekesiz, “Bir başka ifade ile belirtecek olursak, kamu düzeninin sağlanması, tasarrufa ilişkin emniyetin tesis edilmesi, huzur ve güven dolu bir ortamın tesisi, hem polis teşkilatımızın hem de jandarma teşkilatımızın en önemli görevlerinin başında geliyor. Hepimizin takdir edebileceği gibi huzur dolu bir ortam, huzur ve güven dolu bir hayat, bireysel ve toplumsal hayatımıza ne anlam ifade ediyorsa biraz sonra mutluluklarını paylaşacağımız teşkilatımızda hem devlet yapısı içerisinde hem de toplum yapısı içerisinde önem mana ifade ediyor. Biz biliyoruz ki, huzur ve güven ortamının olmadığı bir yerde üzerine ilave yapılacak değerler, oturacak sağlam bir zemin bulamaz ve yeni gelişmelerin önü açılamaz. Huzur ve güven dolu bir ortam kendisinden sonra gelecek tüm önemli gelişmeleri güçlü zeminini oluşturur. Demokratik standartların yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik kalkınmanın devam ettirilmesi, sürekliliğinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi, tüm buna benzer değerlerin daha iyi hale getirilmesi hepsi de güçlü bir zemin olan huzur ve güven dolu bir ortamın üzerine inşa edilir, onun üzerine ilave edilir” dedi.
Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da, görevlerinin, vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzurunu, anayasada güvence altına alınan bireylerin temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde yaşayacakları bir ortamı oluşturmak olduğunu belirtti.
Görevleri sırasında vatandaş memnuniyetini esas alan evrensel değerlere büyük önem verdiklerini ifade eden Kılıç, bir taraftan da güvenlik özgürlük dengesini gözettiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu tarafından bir üst rütbeye terfi eden 31 personele Vali Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, 2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Hançerkıran tarafından rütbeleri takıldı.
İskenderun ilçe emniyet müdür yardımcılığı görevini başarıyla sürdürmekte olan Selçuk Çolak’ta terfi töreninde 4. sınıf emniyet müdürlüğünden 3. sınıf emniyet müdürlüğüne yükseldi. Rutbeleri törenle takılan Selçuk Çolak İskenderun emniyet müdürü Cengiz Başar ile aynı rutbeye yükselmiş oldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.