Amanos Dağları’nda Uyuşturucu Operasyonu

uyusturucu operasyonu
Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri Amanos Dağları’nda daha önceden belirledikleri 6 noktaya düzenledikleri uyuşturucu operasyonunda, 250 bin 149 kök Hint keneviri ele geçirdi.
Zırhlı ve personel taşıyıcı araçlarla, merkeze bağlı Gülderen ve Karlısu köylerine ulaşan jandarma özel harekat timleri, dağlara çıkış yollarını kontrol altına alarak, sivillerin geçişine izin vermedi. İl Jandarma Komutanlığı’ndan rütbeli ve rütbesiz 144 asker dün saat 21.00 sıralarında, başlattığı operasyonda, daha önceden belirlenen 6 noktada yapılan arazi taramalarında, 39 tarlada ekili halde 250 bin 149 kök Hint keneviri ele geçirdi. Hint kenevirleri, askeri yetkililerin kontrolünde yakılarak imha edildi. Arazinin ormanlık olması nedeniyle, Hint kenevirlerinin yakılması sırasında olası yangın tehlikesi ve uyuşturucu tacirlerinin ormanlık alanda yangın çıkartma ihtimaline karşı, operasyona Orman İşletme Şefliğine ait 2 yangın söndürme aracı da eşlik etti.
20 Haziran’da Amanos Dağları’na yapılan operasyonda bir milyon kök Hint keneviri ele geçirilmiş, operasyondan rahatsız olan uyuşturucu tacirleri dağlardaki 3 ayrı noktada orman yangını çıkartmış, yangında 120 dekar kızılçam ormanı zarar görmüştü. Jandarmanın, Amanos Dağları’ndaki operasyonu sürüyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.