YÜZ ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE!

osb engelli
Sena Kayalı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin temeli Vali Celalettin Cerrah ve Hayırsever İşadamı Ekrem Kayalı tarafından atıldı. Ahmet Yesevi Mahallesi’nde yapılan temel atma törenine Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Vali Yardımcıları Ali Çağlar ve Mehmet Sadık Tunç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
2009 yılından bu yana devam etmekte olan eğitim seferberliği kapsamında yapılan okullar hakkında da bilgi veren Vali Cerrah, “2009 yılından bu yana Osmaniye’de 40 anasınıfı, 10 anaokulu, 53 ilkokul, 18 ortaöğretim ve mesleki eğitim okulu olmak üzere 121 okul yapıldı. Yapılan toplam derslik sayımız 1235. 4 yıl içerisinde ulaşılan bu okul sayısı çok büyük bir rakam. Bu okullarımız için hayırsever katkısı ve devlet ödeneği toplam 152 Milyon 891 TL. harcandı. Bu rakamlar Osmaniye’de eğitime verilen önemin göstergesidir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanlarımıza, hayırseverlerimize ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Cerrah konuşmasının son bölümünde görevine yeni başlayan OSB Yönetim Kurulu’nun ilk iş olarak engelli vatandaşlara 100 tekerlekli sandalye bağışladığını da söyleyerek, “Bugün OSB yeni Yönetim Kurulu üyelerimizin bağışladıkları sandalyelerin dağıtımını da yapıyoruz. OSB Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. OSB Yönetim Kurulu’nun Osmaniye’ye hayırseverler tarafından yaptırılan okullarda büyük emeği ve katkısı olduğunu da dile getiren Vali Cerrah, “Hayırseverlerimizin katkılarıyla çok sayıda okul yapıldı. Bu hayırseverlerimizin çoğu da OSB’de yatırım yapan hayırseverler. Bu konuda bazı insanlar bizim sanayiciye zorla okul yaptırdığımız ve bu nedenle de sanayiciyi kaçırdığımız şekilde olur olmaz konuşmalar yapıyorlar. Osmaniye’ye okul yapılmasından neden rahatsız olurlar, bunu da sizin takdirinize bırakıyorum. Biz inadına hizmete, inadına yatırıma devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan döndürmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.
Vali Cerrah’ın konuşmasının ardından, Osmaniye Valiliği öncülüğünde başlatılan Osmaniye Engelliler Platformu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tespit edilen 100 engelli vatandaşa, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi yeni Yönetim Kurulu tarafından bağışlanan tekerlekli sandalyelerin dağıtımı yapıldı. OSB’de faaliyet göstermekte olan ve yeni yönetimde görev alan Tosyalı Holding, Beyteks, Yolbulan-Baştuğ Metalurji ve Ofisset firmaları tarafından bağışlanan tekerlekli sandalyeler Vali Cerrah ve OSB Yönetim Kurulu tarafından sahiplerine verildi. Törenin son bölümünde, İl Müftüsü Ramazan Çortul’un dualarının ardından Sena Kayalı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin temeli Vali Celalettin Cerrah ve Hayırsever İşadamı Ekrem Kayalı tarafından atıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.