Şandır, İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu

garip sandir
MHP İskenderun Belediye Meclis Üyeleri Garip Şandır ve Yusuf Deveci düzenledikleri basın toplantısı ile İmar Yasası ile ilgili açıklamalarda bulundular.
Basın toplantısında konuşan MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır, “Belediyenin İmar Yasası ile ilgili açıklamalara tepkiler ve itirazlar devam ediyor. Bizler de tepki gösteren vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. İskenderun İmar planı ile ilgili MHP olarak MHP ilçe Başkanı İbrahim Gül başkanlığında Mimar, inşaat mühendisi şehir planlamacıları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık. Belediye meclisinde bilmeden red ettiğimiz bize inceleme fırsatı bile verilmeyen ve İskenderun’un 25 yıllığını kapsayan imar planı onaylandı, ancak biz red ettik. Bu imar planının onaylanması ile bir çok insanın bu imar planı ile zengin olduğu gibi, bir çoğu ise fakir olduğunu gözlemledik. Biz burada başta mahalle muhtarlarına ve İskenderun halkına çağrıda bulunmak istiyoruz. Her mülkü, arazisi arsası olan vatandaşlarımızı ikaz ediyoruz. Hemen İskenderun halkı, eski Nikah salonuna giderek askıda bulunan yeni imar planını incelesinler ve 13 gün içerisinde tüm İskenderun halkının kendi durumunu görmesi için incelemeye davet ediyoruz” dedi.
Yeni İmar yasası ile ilgili geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in açıklamalarına da değinen Şandır, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın İskenderun belediye Başkanı Yusuf Civelek, basın toplantısında bu imar planını eleştirenleri şehrin katili olarak göstermiştir. Esas şehri katleden ve şehri yaşanmaz hale getiren Yusuf Civelek’tir. İskenderun’u yaşanmaz hale getiren Yusuf Civelek’tir. Şehri firmaların insafına bırakıp istediği yerde yolu kesen istediği yerde kabloları koparan firmalara göz yuman Yusuf Civelek’tir. İmar değeri çok yüksek olan yerlere yüksek kat verip haksız rant sağlayan Yusuf Civelek’tir. Bizler bunlara itiraz ettik. Fakir fukaranın tarlasına, özellikle Sakıt, Güzelbahçe, Aşkarbeyli, Cırtıman, Düğünyurdu, Şekere, Gelişim’in arka tarafları devlet hastanesini arka taraflarında büyük rantlar elde ederek bu bölgedeki insanların tarım arazilerini ve oturdukları babadan kalan yerleri yeşil alan yapan aktif yeşil alanları ticari alanlara çevirip, pasif yeşil alanlar meydana getiren Yusuf Civelek’tir. Bu nedenle İskenderun halkına Yusuf Civelk’i şikayet ediyoruz Ayrıca İçişleri Bakanlığı’na da bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Önceki İçerikMHP Irak’ta ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı
Sonraki İçerikİTSO Karayolları arazisini istedi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.