MHP Irak’ta ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

mhp gyabi cenaze namazı (4)
Irak’ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu bölgesinde meydana gelen intihar saldırısında, aralarında Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun da bulunduğu ölen 13 kişi için Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkü ocakları gıyabi cenaze namazı kıldı.
Cuma namazı çıkışında Fatih Camisinde gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazına Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Nurettin Aydemir, cami cemaati ve gençlik kolları katıldı.
Kılınan Gıyabi cenaze namazının ardından MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül, Türkmenlere yapılan saldırıları kınadı. İnsanlık dışı katliamı ve zulümleri lanetlediklerini ifade eden Gül, “Yaşadığımız dünyada Müslümanlara ve Türklere karşı eşi benzeri görülmemiş bir zulüm ve işkenceler hatta toplu katliamlar gerçekleştirilmektedir.
Kendini çağdaş insan hak ve özgürlüklerine saygılı olduklarını dile getiren Hıristiyan dünyası bu yapılanlara maalesef seyirci kalıyor. Doğu Türkistan başlangıç noktası 1876 yılından beri Çin işgali altında ezilen doğu Türkistan’ın adı işgal sonrası yeni fethedilmiş topraklar manasına gelen Sincan ismiyle değiştirilmiştir. Bu tarihten itibaren Çin Uygur Türklerine insanlık dışı uygulamalar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Burada zorunlu göç ettirilme bölgeye Çinlilerin yerleştirilmesi kültürel ve dini yasaklar ve kısıtlamaların artması, eğitim ekonomi sağlık ve kürtaja zorlanma gibi uygulamalarla karşı karşıyadırlar. Benzer zulümleri de yaşayan Kerküklü Türkmen kardeşlerimizde ne yazık ki kendi kaderlerine terk edilmişlerdir. Dünya gözlerini ve kulaklarını Kerkük Türkmenlerine kapatırken, Barzani ailesinin Kerkük Türkmenlerden arındırma politikasını yine dünya liderle sessiz kalmıştır.
Buradan sesleniyoruz; Doğu Türkistan ve Kerkük’te yapılan zulmü şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu saldırılara bir son verilmelidir. Bizler her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız. Allah Türk milletini tüm turan ellerindeki Türkmen kardeşlerimizi korusun “dedi.

Önceki İçerikİsmail Köybaşı sakatlığı İskenderun’da yendi
Sonraki İçerikŞandır, İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.