Reyhanlı patlamasının faillerinden D.Ö. teslim oldu

reyhanli zanli
Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde, 52 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaların faillerinden olduğu iddiasıyla aranan bir kişi, polise teslim oldu. Hatay Valiliği, patlamaların faillerinden olduğu belirtilen, Hatay nüfusuna kayıtlı D.Ö. adlı şüphelinin, kaçamayacağını anlayınca Emniyet güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Valiliğin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada şöyle denildi:
“11 Mayıs 2013 Cumartesi günü ilimiz Reyhanlı İlçesi’nde gerçekleşen iki ayrı patlama olayının faillerden olduğu değerlendirilen ve halen aranmakta olan ilimiz nüfusuna kayıtlı D.Ö. isimli şahıs, Güvenlik birimlerimizin ilimiz genelinde ve sınır bölgelerinde almış olduğu yoğun güvenlik tedbirleri nedeni ile kaçamayacağını anlayarak, 26 Haziran 2013 Çarşamba günü güvenlik birimlerimize teslim olmuştur. Konu ile ilgili soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.”
Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu devam eden D.Ö.’nün, işlemlerinin ardından Adana Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.
Patlamaların ardından, güvenlik güçlerince daha önce yapılan operasyonlarda yakalanıp Adliye’ye sevk edilen, aralarında bombalı saldırıların ‘1 numaralı’ planlayıcısı olduğu öne sürülen Nasır Eskiocak’ın da bulunduğu, 22 şüpheliden 15’i tutuklanmıştı.

Önceki İçerikSURİYELİ ÖĞRETMENLERE EĞİTİM DESTEĞİ
Sonraki İçerikDÖRT ARTI BİR!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.