Deniz Nakliyeciler Derneği’nden İTSO’ya ziyaret

deniz nakliye
İskenderun Deniz Nakliyeciler Derneği Başkanı Mahmut Zeytuni ve dernek yönetim kurulu üyeleri İTSO yönetimine nezaket ziyaretinde bulundular. İskenderun Limanı ve bölge ekonomisinin ağırlıkta görüşüldüğü ziyarette söz alan Deniz Nakliyeciler Derneği Başkanı Mahmut Zeytuni açıklamasında, “Yıllardır İskenderun Limanı’nın özelleşmesi ve konteynır terminalinin kurulması için mücadele verdiklerini ve limanın özelleşmesi ve yatırımların da başlaması ile bölgeye canlılık geldiğine vurgu yaparak, özelleşme ne yazık ki çok geç yapıldı ve Mersin’e oranla İskenderun ekonomik yönden geri kaldı. Ancak bu açığın limanın hareketlenmesi ile giderileceğini umut ediyoruz” dedi.
TCDD’nin Türkiye genelinde 12 liman ve çevresine lojistik köy kuracağını ancak bunların arasında İskenderun Limanı’nın olmadığını öğrendiklerini vurgulayan Zeytuni, İskenderun’a lojistik köyün mutluk suretle kurulması gerektiğine dikkat çekti.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İskenderun Limanının geçtiğimiz yıllarda çok hareket olduğunu ancak Körfez Savaşı ve sonrası limanın işlerliğini kaybetmesi ile İskenderun ekonomisinin sekteye uğradığını belirterek, “İskenderun Limanının özelleşme sürecini tamamlaması, yatırımların yapılması ile bölgede hareketlilik gözle görünür hale geldi. Fakut bu hareketliliğin İskenderun ekonomisine ve bölgedeki işsiz insanlarımıza ne derecede yansıdığı konusunu araştırmak lazım. Suriye’de yaşanan olaylar sonrası Limandan yapılan transit taşımacılık ve Ro-Ro seferleri limana hareketlilik kazandırmıştır” dedi.
İskenderun’un demir-çelik ve filtre sektörü olarak söz sahibi olduğunu belirten İTSO Başkanı Yılmaz, “Ekomide Hatay’ın lomokotifi olan İskenderun ekonomisinin gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için özellikle Suriye’deki olayların bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Bu bağlamda özellikle sınır illerinden Hatay ve şehrimiz esnafı bu olaylardan olumsuz yönde etkilenmektedir. Kritik bir bölgedeyiz. Temennimiz bu olayların bir an önce sona ermesidir” şeklinde ifadelere yer verdi. Deniz Nakliyeciler Derneği’nin ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı, İTSO yönetim kurul üyesi Necat Özkaya da hazır bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.