Galatasaray Futbol Okulları kentteki gençleri Türk futboluna kazandıracak

galatarasaray okul
Türk futbolunun lokomotif görevini üstlenen Galatasaray bugüne kadar Türk futboluna ve dünya futboluna çok önemli isimler yetiştirmeyi başardı.
Özellikle gençlere ağırlık veren kulüp olan Galatasaray İskenderun’da da önemli çalışmaları başlattı. İskenderun Galatasaray Futbol Okulları adı altında İskenderun’da da bir çalışma gerçekleştirerek ismin kentimizde kullanılmasına izin verdi.
Beden Eğitimi hocası olan Engin Canımoğlu, İskenderun’da kurulan Galatasaray Futbol Okulları hocası ve kurucusu olarak çalışmalarına başladı.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Canımoğlu, “Biliyorsunuz ki, Galatasaray büyük bir camia ve ülkemizde Galatasaray futbol okullarının öncülerini alan kulübümüz son zamanlardaki başarı istikrarı sonrasında ve kentimizin çocuğu olan kardeşimiz Selçuk’un orada olması itibari ile burada popüler sportif çalışmaları yakalamaya gayret gösterdik. İskenderun ve Karaağaç’tan büyük sporcular çıkacağına inanıyoruz. Bu sebeple Galatasaray Futbol Okulunu açtık. Şuan ki kayıtlarımız iyi gidiyor. İlgide oldukça güzel. 6-14 yaş arasında genellikle kitlemiz. Bu çocuklar genellikle okul döneminde oldukları için hiçbir şekilde okul derslerini aksatmayacak şekilde çalışmalar düzenleyeceğiz. Onun haricinde çocukların ara ara yaz kampları olacak. Bunun haricinde hazırlık durumu iyi olan çocukların önceden belirlenip ailelerinden izin alınıp İstanbul’da yada farklı illerde hatta bazen farklı ülkelerde olacak şekilde kamplara dahil olacaklar. Onların arasından seçilecek olan iyi oyuncular tamamı ile Galatasaray renklerine bağlanıp Türk futboluna güzel bir hizmet verecekler. Ben yardımcı hocam İbrahim Gündüz ve iki kaleci hocamızla birlikte işe başladık. Zamanla sayımız çoğaldıktan sonra her yaş grubuna hitap edecek duruma geleceğiz. Tamamı ile İstanbul ile bağlantılı bir çalışma. Bu çalışma sürekli denetlenecek bir çalışma. Bir yıl boyunca sürecek bir çalışma. Çalışmalarımıza 1 Temmuz’dan itibaren başlayacağız” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.