Tosyalı Holding sponsorluğundaki; Hilye-i Şerif Sergisi göz kamaştırıyor!

tosyali sergi5
İlki Karadağ’ın (Montenegro) eski başkenti Çetinje’de sergilenen Hilye-i Şerif Sergisinin ikincisi yeni başkenti olan Podgoritsa’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Geleneksel Osmanlı Kaligrafisi’nin özel bir türü olan Hilye-i Şerif Sergisi, Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Karadağ Kültür Bakanı Branislav Miçunoviç himayelerinde Karadağ’ın Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç ve Meclis Başkan Yardımcısı Suljo Mustafiç, Cumhurbaşkanın Danışmanı Amer Haliloviç, Podgorica ve Danilovgrad Belediye Başkanları, Milletvekilleri, bürokratlar, sanat çevreleri, Karadağ’daki yabancı diplomatik misyonların temsilcileri ve vatandaşların da katılımıyla Podgorica’da açıldı.
Sergi İstanbul’daki İstanbul Antik Sanat Galerisi’nin sahibi Mehmet Çebi’nin koleksiyonundan seçilen eserlerden oluşuyor.
Sözkonusu sergi Podgorica’da iki hafta süre ile sergilenecek.
Hilye-i Şerif Sergisi, davetlilerin büyük beğenisini topladı. Ayrıca, birbirinden güzel ve özel eserler göz kamaştırdı.
Büyükelçi Mehmet Niyazi Tanılır, “Karadağ’da bu sergiyi açma imkanını sağladığı için Sayın Mehmet Çebi’ye, sponsorluğundan dolayı Tosyalı Holding ve Tosçelik’e ve Türk Hava Yolları’na, Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği’ne ve bu salonu tahsis eden Podgorica Müze ve Galeri Müdürü Sayın Niko Martinovic’e teşekkür ederiz” diye konuştu.

Önceki İçerikBelediye destek vermeden İskenderunspor’dan başarı beklenmesin!”
Sonraki İçerikGül; “Dağ fare doğurdu!”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.