Sınırda 300 atlı kaçakçıyla çatışma!

sinirda catisma5
Türkiye’nin Suriye sınırı boyunca kaçakçıların Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı hudut birliklerine yönelik saldırıları her geçen gün ayrı bir boyut kazanıyor.
Son olarak dün sabaha karşı Türkiye’ye giriş yapmak isteyen 300 atlı ve 500 kadar yaya kaçakçı, Türk hudut birlikleriyle girdikleri silahlı çatışma sonucu geri kaçmak zorunda kaldı. Çatışmalarda Türk hudut birliklerinde ölen veya yaralanan olmadı.
Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Türkiye-Suriye sınırında, Oğulpınar Hudut Karakolu’nun sorumluluk bölgesinde sabaha karşı saat 02.40 sıralarında, Suriye tarafında yaklaşık 500 yaya ve 300 atlı kişi tespit edildi.
Kaçakçılık için bekleyen 300 atlı şahıs tarafından hedef gözetmeksizin, hudut hattında devriye görevi yapan Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcılı Devriye Timi’ne 30 el, 500 kişilik yaya grubundan da, aynı bölgedeki hudut hattında devriye görevinde bulunan 2 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı Devriye Timi’ne hedef gözetmeksizin 15 el ateş edildi. Açılan ateşlere, Türk timleri anında karşılık verirken, Oğulpınar Hudut Karakolundaki kule nöbetçileri de Suriyeli her iki gruba ateş açarak timlere destek sağladı. Türk timlerinin silahla karşılık vermesi sonucu yaya ve atlı kaçakçıların tamamı Suriye içlerine kaçarak gözden kayboldu. Sınırdaki timler olayla ilgili Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.