“Tosçelik ailesine teşekkür ederim”

toscelik vali9
TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında coğrafya dalında Türkiye birinciliği, matematik dalında ise Türkiye üçüncülüğü elde eden İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’i ziyaret ettiler.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç ve danışman öğretmenler eşliğinde gerçekleşen ziyarette, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.
Gelişmiş ülkelerde bunun nedeninin bilim, teknoloji ve eğitimin kalitesi olduğunu ifade eden Lekesiz, ‘Bu açıdan gençlerimizin elde ettiği başarılar ilimizin ve ülkemizin geleceği açısından fevkalade önemli’ dedi.
Bir ilin ve bir ülkenin tarihi, kültürü, turizm ve zırai değerlerinin son derece önemli olduğunu ancak en önemlisinin insan gücü olduğunu vurgulayan Lekesiz, ‘Birinci hedefimiz insan kaynaklarının iyi yetişmesi olmalıdır’ dedi.
Gençlerimizin iyi yetiştiklerine inandığını da vurgulayan Lekesiz, ‘Elde edilen bu başarılı sonuçlar bir çabayı ve bir çalışmayı, bir maliyeti gerektiriyor. Biz biliyoruz ki eğitim pahalı ama cehalet daha pahalı. Cehaletin hem kişiye, hem topluma, hem ülkenin geleceğine olan maliyeti çok daha fazla. Dolayısı ile gençlerimizin iyi yetişmesi demek ülkemizin daha iyiye gitmesi demektir. Gençlerimizle ilçemizin, ilimizin yüzünü ağarttıkları için gurur duyuyorum. Bu vesile ile onları yetiştiren anne ve babalara, İl Milli Eğitim Müdürüne, okul müdürüne, öğretmenlerine, Tosçelik ailesine teşekkür ederim’ diye konuştu.
Daha sonra projelerini katılımcılarla paylaşan Şiar Polat, Necip Hamamcı, Çağrı Karslı ve Ömer Faruk Canpolat isimli öğrencilere Vali Lekesiz çeşitli hediyeler verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.